Hirdetés

Személyes meggyőződés

Személyes meggyőződés

A társadalmi lét feltétele a jog. Jogokra nemcsak szert kell tenni, hanem tudni kell azokkal élni is. Vannak helyzetek, amikor a jog gyakorlása nem is olyan egyszerű.
Szerző: Jakab György

Hirdetés

Személyes meggyőződés

Jolán már hat hónapja súlyos beteg. Az orvosok megmondták a férjének, Lászlónak, hogy ha nem kap hamarosan vérátömlesztést, akkor valószínűleg meg fog halni. A baj az, hogy Jolán azt mondja, hogy neki ne adjanak vért. Jolán ugyanis egy olyan vallási csoport tagja , amely azt vallja, hogy a vérátömlesztés Isten parancsa ellen való vétek. Hite szerint a Biblia Isten szava és ez kell, hogy irányítsa őt minden cselekedetében. Jolán számára az összes kötelességei közül az a legfontosabb, hogy teljesítse Isten parancsát.

Jolán nagyon nehezen tudta döntését megmagyarázni férjének, aki ugyan szintén istenhívőként nőtt fel, de nem olyan vallási csoport tagja, mint Jolán. László mindig tiszteletben tartotta a felesége nézeteit, de képtelen volt elhinni, hogy valóban az lenne Isten parancsa, hogy valaki utasítsa vissza az orvosi kezelést, különösen olyasvalaki, akinek két kiskorú gyerekére és a férjére is gondolnia kell. Jolán azt mondta, Isten kezébe kell tenniük a sorsukat, és ő majd gondoskodik róluk: “Ő majd felszárítja a könnyeket.” {Jelenések (21:4)} Ha mégis bekövetkezne a legrosszabb és meg kellene halnia, Isten akkor is örök életet ígért azoknak, akik teljesítik a parancsait: “A világ mulandó, és vele együtt a vágyak is, de aki teljesíti Isten parancsát, az örökké él.” (János 2:17)

Mióta Jolán kómába esett, már nem volt képes képviselni a saját érdekeit. Mint legközelebbi hozzátartozóját, Lászlót kérték meg a kórházban, hogy írja alá a teljes körű orvosi kezelésről , beleértve a vérátömlesztést is, szóló engedélyt. László még nem tudja, mitévő legyen, az idő pedig lassan lejár…Ady Endre (26) Angol (29) angol nyelvtan (35) Arany János (18) Atom (20) egyenes (25) elemzés (139) ember (23) energia (26) Filozófia (37) függvény (25) gazdaság (34) halmaz (24) háromszög (25) hőmérséklet (32) líra (22) magyar (22) magyar irodalom (289) Magyarország (38) magyar történelem (102) Matematika (25) Nyelvtan (43) PC (60) Petőfi Sándor (20) politika (24) párhuzamos (18) szerves (32) szervetlen (31) számok (27) számítógép (60) szög (25) tartalom (18) test (28) tétel (18) Történelem (21) USA (18) valós (19) vektor (18) vers (50) verselemzés (47) világirodalom (111) világtörténelem (115) víz (22) életrajz (21) érettségi (34)
Iratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!