Hirdetés

Felvételi pontszámító

Magyar nyelv és irodalom

Matematika

Történelem

Idegen nyelv

Választott tárgy

Tárgy

Eredmény

Nincs

Emelt

Választott

Régi

Magyar nyelv és irodalom

Matematika

Történelem

Idegen nyelv

Választott tárgy

Felvételi pontszámítás

Az itt kiszámított pontszámok a megadott adatokat veszik alapul és kizárólag tájékoztató jellegűek! Az érettségi felvételi pontszámítás kalkulátor azzal a céllal készült, hogy a jelentkezők számára segítséget nyújtson a (várható) pontszámuk kiszámításában. Érdemes kihasználni a felület adta lehetőségeket, és számításokat végezni, hogy bizonyos eredmény elérése (pl. egy újabb nyelvvizsga megszerzése, vagy valamely érettségi eredmény javítása) hogyan befolyásolja a pontszámot.

Hirdetés

Fontos: A használat során azok, akik még nem szereztek érettségi bizonyítványt, a 12. év év végi jegyeiknél és az érettségi eredményeknél adják meg a várható eredményeket, mert csak így kalkulálhatóak ki a pontszámaik!

Figyelem! Az egyéni sajátosságok kezelésére az érettségi pontszámítás kalkulátor nem alkalmas. Így a külföldön szerzett eredmények megadása esetén, vagy azoknál, akik nem tanultak középiskolában idegen nyelvet, illetve nincs idegen nyelvből érettségijük, a kalkulátor nem alkalmazható! Továbbá az 1996 előtt érettségi vizsgát tett, felsőfokú végzettségű jelentkezők esetében, akik alapképzésre, egységes, osztatlan képzésre jelentkeznek, az eredmények pontos kiszámítása szintén nem lehetséges, mivel ilyenkor az általános szabálytól eltérő pontszámítás is alkalmazható.

A részletes felvételi pontszámítási szabályok megtalálhatók a 2021 szeptemberben induló képzések Felsőoktatási felvételi tájékoztatójában.