Tanulj hatékonyan angolul, keress magántanárt*

6 perc olvasás

„Minden új nyelv új világlátással ajándékoz meg.” – mondja Federico Fellini.
Aki nyelvtanulásban gondolkozik, azoknak az első gondolata az angol nyelv. Ez nem is csoda, hiszen az angol az a nyelv, amelyet második nyelvként a legtöbben használnak a világon.  Az angol nyelv ma már megkerülhetetlen.

Hogyan sajátíthatod el az angol nyelvet?

Talán a legegyszerűbb, ha az iskolában kezdjük el a nyelvtanulást, jól felépített rendszeren keresztül vezetnek bennünket az angoltanárok és juttatnak el az ABC-től akár a felsőfokú nyelvvizsgáig.

Azonban nem mindenki olyan szerencsés, hogy gyerekként elkezdheti elsajátítani az angol nyelvet. Ilyenkor jöhetnek számításba a különböző nyelvtanfolyamok vagy a magán nyelvtanárok.

Mikor érdemes angol magántanár segítségét kérni a nyelv elsajátításához?

Válasszuk ketté a dolgot.

Mindazoknak, akik angol érettségi vagy angol nyelvvizsga felkészítés miatt keresnek valamilyen segítséget szóba jöhet egy csoportos tanfolyam vagy akár az angol magántanár is. Náluk azon kell elgondolkodni, mennyi idő is van a felkészülésre, mennyire tudnak csoportosan haladni vagy egyáltalán mernek e kérdéseket feltenni mások előtt, ha csoportban dolgoznak. A tapasztalat azt mutatja, hogy már egy-két óra egy magántanárnál sok ismeretet helyre tesz, letisztít, elakadásokon segít át. Akkor is érdemes lehet néhány órát magántanárral eltölteni, ha egyébként valamilyen rendszeres csoportos- akár iskolai, akár tanfolyami – órára járunk.

Mindazoknak, akik nem az iskolai osztályzatok miatt kezdenek magán úton nyelvtanulásba az időbeosztás a legfontosabb tényező.
Az angol magántanár pontosabban tud alkalmazkodni az igényekhez, azt tudja megtanítani, amire szüksége lesz a diáknak. Hiszen van, akinek a beszélt nyelv sokkal fontosabb lesz például a munkájában, mint az írott. Náluk az angoltanár nem a tökéletes nyelvtani pontosságot fogja erőltetni, hanem a szókincsre és a gördülékeny beszédre fogja helyezni a hangsúlyt, valamint arra, hogy jól értse a hallott beszédet.
Míg másoknál egy-egy nyelvtani hiba óriási problémákat okozhat.

Egy angol magántanár mindig felméri a diákja igényeit és ahhoz alkalmazkodik, úgy állítja össze az órákat.

Ráadásul az időbeosztás is sokkal rugalmasabb, mint egy nyelvtanfolyamon. Válasszunk akár online nyelvtanárt, vagy ragaszkodjunk a hagyományos személyes tanításhoz.

Tippek angoltanár választáshoz -avagy így keress angol magántanárt

Legyen szimpatikus!
Igen, nézzük meg a fényképét és akkor vegyük fel vele a kapcsolatot, ha szimpatikus. Amennyiben valakinek a fényképe alapján azt érezzük, nem tudjuk majd tisztelni, mint tanárt, akkor felesleges az időt húznunk, lépjünk tovább, keressünk mást! (Például vannak olyanok, akik szeretnek tőlük idősebbektől tanulni, ha a fényképen egy fiatal -és legyen bármilyen okos és jó tanár is az illető – személyt látnak, nekik ő nem lesz megfelelő. De nyugalom a tanárkereső oldalon mindenki megtalálhatja a számára legszimpatikusabb magántanárt!)

Fontos a tapasztalat!
Attól függően, hogy mi a célunk olyan nyelvtanárt kell választani, akinek a mi igényeinkhez legjobban passzoló tapasztalata van. Lehet valaki már 30 éve tanár, ha csak általános iskolában foglalkozott gyerekekkel, akkor nem biztos, hogy az üzleti angolt olyan tempóban tudja nekünk megtanítani, mint egy másik angoltanár, aki kimondottan felnőttekkel foglalkozik. Érdemes a visszajelzésekről is érdeklődni. Mi alapján döntheti el akár maga a diák, hogy mennyit fejlődött, mennyi kell még egy-egy szintlépéshez vagy mikor fejezheti be a tanulást és mondható valós tudásnak amit elsajátított.

Célok meghatározása!
Ha jó a magántanár, akkor az első pár kérdése között biztosan szerepel, hogy mi a célod a nyelvtanulással.Enélkül ugyanis nem lehet jól összeállítani a „tanmenetet”, nem lehet meghatározni az óraszámot vagy a sűrűséget.

Vélemények az angoltanárról!
Ha az eddigi tanítványainak megfelelő volt, akkor biztosan sok pozitív értékelést fog kapni. A legtöbben azt is le fogják írni, miért gondolják jónak, vagy miben éreztek hiányt. Ez már egy jó alap arra, hogy eldöntsük nekünk megfelelő lesz e az az angol magántanár.

Próbaórai tapasztalat
A legtöbb tanárnál van lehetőség próbaórára, itt tényleg beleláthatsz az órák minőségébe, találkozhatsz a tanárral, gyorsan kiderül tudtok e majd közösen dolgozni, haladni.

Reméljük, ezek a tippek segítenek a választásban, azonban NE FELEDD: Ha mégsem válik be a választott tanár és úgy érzed váltanod kell, azt azonnal közöld a tanárral is. Mindenki arra törekszik, hogy az együttműködés gyümölcsöző legyen, ezért, nem szokott sértődés lenni abból, ha valaki tanárt vált. Csak légy korrekt és ne a különóra előtt egy órával mondd le!

A tanarajanlo.hu-nál tudják, számos oka lehet annak, hogy valaki angol magántanár segítségét kéri, éppen ezért az általuk ajánlott angoltanárok is sokszínűek. Vannak, akik kimondottan vizsgára készítenek fel, vannak, aki a beszédet helyezik előtérbe, vannak, akik szinte anyanyelvi kiejtéssel segítik a tanulókat. Egyesek a személyes tanítást preferálják, míg más angol magántanárok online térben is jól boldogulnak.

A döntés csak a TE kezedben van. Határozd el magad még ma!


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!