Végezz a legjobbak között és indítsd be a karriered az MNB Intézettel!

5 perc olvasás
Végezz a legjobbak között és indítsd be a karriered az MNB Intézettel!

Egy képzés, ahol a gyakorlatorientáltság nem csak egy jelző. Egyetem, ahol a szakma legjobbjai oktatnak. Kiemelkedő ösztöndíj, nemzetközi sztenderdeken alapuló tantárgystruktúra, aktív mentorálás és a Magyar Nemzeti Bank gyakornoki programjában való részvétel várja az MNB Intézet: Fenntartható Pénzügyek Központ gondozásában induló Nemzetközi Gazdaság és Gazdálkodás mesterszak hallgatóit.

Egy országos szinten egyedülálló képzés elindulása

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Neumann János Egyetem (NJE) együttműködése 2014 óta folyamatos. A két intézmény az elmúlt években több területen folytatott már közös munkát, melynek során az MNB duális gyakorlati helyeket biztosít az NJE Gazdaságtudományi Karán tanulók számára, illetve választható tárgyak oktatásával is bekapcsolódott az egyetem képzési tevékenységébe.

A közös munka újabb mérföldköve a Nemzetközi Gazdaság és Gazdálkodás mesterképzés létrehozása, amely 2022. szeptemberében, az MNB Intézet budapesti campusán indul először. A hazai képzési palettán páratlan szak struktúráját az MNB szakértőinek segítségével állították össze, így jól működő, nemzetközi gyakorlatok adják a naprakész tudást kínáló kurzusok alapját. A mesterképzésen oktatók egyben a jegybank közgazdászai is, az MNB Intézet: Fenntartható Pénzügyek Központ kollégái, akik nap mint nap alkalmazzák az általuk tanítottakat munkájuk során.

Élen járó technológiák, naprakész oktatók, exkluzív hallgatói közösség

A szak célja olyan erős pénzügyi, elemzési, és gyakorlati tudással rendelkező közgazdászok képzése, akik diplomaszerzés után a világon bárhol megállják a helyüket választott szakterületükön. A képzés hallgatói széleskörű tudást szerezhetnek az adatalapú gazdaság (mesterséges intelligencia, Data Science, Big Data) területén, amelyhez a nyugat-európai egyetemeken is egyedülállónak számító adatbázis háttér (Bloomberg, CRSP, Compustat) is hozzájárul. Emellett olyan innovatív témaköröket ismerhetnek meg, mint a zöld pénzügyek, befektetések a digitális eszközök korában, vagy éppen az adatvizualizáció.

Az MNB szakmai műhelyének tudásanyagát, legújabb eredményeit – a jegybank felsővezetőinek a programokban való aktív részvételének köszönhetően – közvetlenül meg tudják osztani a hallgatókkal. Tanulmányaik során a diákok személyesen is találkozhatnak és konzultálhatnak a jegybanki vezetőkkel, kutatási munkájukhoz pedig folyamatos támogatást, iránymutatást kapnak az oktatóktól. A cél kimondottan a tehetségek támogatása, a személyre szabott oktatáson keresztül a fiatal kutatók tudományos életének elősegítése, és egy erős, összetartó közösség kialakítása.

Kiemelkedő támogatás és szakmai lehetőségek

Az NJE Nemzetközi Gazdaság és Gazdálkodás mesterszakára jelentkező legjobb 30 hallgató havi 250 ezer forintos ösztöndíjban részesül a képzési teljes időtartama alatt. Az országos szinten is kiemelkedő támogatás mellett a hallgatók egyedülálló tehetséggondozásban részesülnek majd és számos kiváló szakmai lehetőségek között válogathatnak. Lehetőségük lesz a globális rangsorok élén álló intézmények nyári egyetemein való részvételre, vagy akár nívós nemzetközi szakmai folyóiratokba való publikálásra. A TDK dolgozatok és tanulmányi versenyeken való megmérettetés ösztönzése mellett, az MNB Intézet exkluzív szakmai esteket, valamint szervezett előadásokat is tervez, melyek kizárólag a hallatói közösség számára lesznek elérhetőek.

Karrier lehetőségek a képzés után

A mesterképzést elvégzők nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is kiemelkedő tudással, ismeretanyaggal lesznek gazdagabbak, a modern módszertani elemzésektől kezdve a strukturálatlan adatbázisok használatáig. Azzal, hogy lehetőség van elsőkézből információkat szerezni és akár jegybanki gyakornoki állást vállalni olyan tapasztalatra tehetnek szert, amely a legerősebb hazai és multinacionális cégekhez is kiváló belépőt jelenthet a számukra. Az itt végzettek mély elemzői munkák elvégzésére válnak alkalmassá, így kormányzati intézményeknél, nemzetközi szervezeteknél, vagy akár bankszektori tanácsadóként is elhelyezkedhetnek.

Jelentkezés

Az MNB támogatásával összeállított Nemzetközi Gazdaság és Gazdálkodás mesterszak a 2022/2023-as tanévben, idén szeptemberben indul el először. A képzésre a Felvi központi felvételi eljárásának keretein belül lehet jelentkezni 2022. február 15-ig. Az érdeklődők további információkat találnak a Felvi.hu oldalán, valamint az MNB Intézet: Fenntartható Pénzügyek Központ weboldalán és Facebook oldalán is.


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!