Hirdetés

Szünet, érettségi, érkeznek a felvételi tájékoztatók – ezek az október legfontosabb dátumai

2 perc olvasás
Szünet, érettségi, érkeznek a felvételi tájékoztatók – ezek az október legfontosabb dátumai

Több októberi dátumot is érdemes észben tartani. Mutatjuk, miket.

Őszi érettségi

Az őszi érettségi vizsgaidőszakban az írásbeli vizsgák október 11-én kezdődnek és október 25-ig tartanak, míg a szóbeli érettségik emelt szinten november 7-11., középszinten pedig november 18-22. között lesznek.

Hirdetés

A pontos vizsgabeosztást ide kattintva éritek el.

Érkeznek a középiskolai felvételi tájékoztatók

2024. október 20-ig hozzák nyilvánosságra a honlapjaikon a középfokú intézmények a felvételi tájékoztatóikat. Ez tartalmazza többek között az intézmények tanulmányi területeit, továbbá ebben rögzítik az iskolák a felvételi eljárásuk módját is; hogy kérik-e például a központi felvételi vizsga megírását vagy csak az általános iskolai eredmények alapján számolják a felvételi pontokat, és hogy tartanak-e szóbeli felvételi vizsgát is.

Őszi szünet

Az őszi szünet idén október 26-án kezdődik és november 3-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap október 25-én (pénteken) lesz, a szünet utáni első tanítási nap pedig november 4-én (hétfőn). Október 23-án (szerdán) ugyanakkor munkaszüneti nap lesz, így már a szünet kezdete előtt is kaptok egy kis pihenőt.

Hirdetés

Óraátállítás

2024-ben az őszi óraátállítás október 27-én (vasárnap) lesz. Ekkor az órákat hajnali 3:00-kor 2:00-ra kell visszaállítani.

 

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!