Hirdetés

Matekérettségi: „Éppen csak belefértem az időbe”

2 perc olvasás

Ismét diákok meséltek arról, hogy milyennek érezték a mai középszintű matekérettségit.

Hirdetés


Hirdetés

Közzétettük a középszintű matekérettségi összes feladatának nem hivatalos megoldását

Ma a matekérettségikkel folytatódtak a vizsgák. A többség úgy érezte, hogy nem volt vészesen nehéz, de a vizsga második része mindenkinek fejtörést okozott. Volt, aki szomorúan távozott a mai érettségről, mert úgy érezte, hogy egyáltalán nem sikerült. Várható volt, hogy a megkérdezett érettségizők közül a legtöbben a 16-os és a 18-as feladatokat hagyták ki a vizsgán.

Eszter, a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium diákja a vizsga első felét nagyon könnyűnek a másodikat jóval nehezebbnek érezte.

Borzasztó egyszerű volt.

mondta Eszter, aki azt hitte, hogy az első részben valamit biztosan elrontott, mert olyan hamar végzett, elég volt 10-15 perc a megoldásra. A vizsga második felén viszont éppen csak belefért az időbe, nem is volt ideje megnézni a választható feladatok közül a harmadikat. Összességében könnyűnek érezte az idei matekérettségit és úgy gondolja, hogy a tavalyinál könnyebb volt.

Hirdetés

Bence a budapesti Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium diákja is úgy látja, hogy az első rész nagyon könnyű volt, szerinte bárki meg tudja oldani, így biztosan mindenkinek meglesz a kettes. A második részben szerinte nehezebb feladatok voltak, ehhez már kellett a matektudás. Bár az időt elégnek érezte, figyelte társait és szerinte a többieknek pont elég volt az idő.

A hajdúszoboszlói Hőgyes Endre Gimnázium egyik diákja szintén elmondta, hogy az első résszel nem volt gond, megoldható volt. A második részben az utolsó három feladat közül viszont nagyon nehéz volt választani, ráadásul a három feladat közül kettő azonos témakörű volt.

Nehezebbnek éreztem a tavalyinál

-mondta.

 A matekérettségiről szóló, folyamatosan frissülő tudósításunkat itt olvashatjátok:

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!