Hirdetés

Itt vannak a középszintű matekérettségi 13-as, 14-es és 15-ös feladatainak megoldásai

2 perc olvasás
Itt vannak a középszintű matekérettségi 13-as, 14-es és 15-ös feladatainak megoldásai

Véget ért a középszintű matekérettségi. Mutatjuk, milyen feladatokat kaptak a diákok a vizsga második részének II. A feladatrészében. Az Eduline-on ma is mindent megtaláltok a feladatokról, a témakörökről, a vizsga után pedig jövünk a nem hivatalos megoldásokkal! A matematika érettségi nap szakmai támogatását köszönjük a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának, a feladatsor megoldását pedig a Corvinus érettségi előkészítő szervezetének, a Studium Generale-nak.

Hirdetés

Sodrófadiagram, egyenletek, gráfok, valószínűségszámítás, koordinátageometria, térfogat – többek között ilyen feladatokkal kellett megküzeniük a vizsgázóknak a mai középszintű matekérettségi második részében.

A feladatlap két részből áll. Itt találjátok az első feladatsor nem hivatalos megoldásait. Most pedig a II. A feladatlap, vagyis a 13-as, a 14-es és a 15-ös kötelezően megoldandó, 9-14 pontos feladatok nem hivatalos megoldását mutatjuk nektek:

 

 

© Studium Generale

A matekérettségi második részének megoldására a diákoknak összesen 135 percük volt. Ebbe egyébként összesen 5 feladat megoldását kellett belepréselniük, hiszen aII. A rész feladatain kívül a II. B részben három 17 pontos feladat közül kettőt kellett kiválasztaniuk. Hamarosan mutatjuk ezek megoldását is.

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!