Hirdetés

Felvételi 2024: ilyen hitelt igényelhettek, ha önköltséges képzésre kerültök be

2 perc olvasás
Felvételi 2024: ilyen hitelt igényelhettek, ha önköltséges képzésre kerültök be

A félévente több százezres önköltséges képzések komoly anyagi terhet jelenthetnek a hallgatók számára. Megmutatjuk, hogy milyen lehetőségetek van, ha csak önköltséges képzésre vesznek fel és hitelt igényelnétek a továbbtanulás finanszírozására.

Hirdetés

Egyetemi hallgatóként a tanulmányi éveitek alatt bármikor igénybe vehetitek a Diákhitel 2-t, ami célzottan az önköltséges képzések tandíjának finanszírozására jött létre. A kötött felhasználású hitelt bármelyik magyar állampolgár igényelheti, aki aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, 45 évnél fiatalabb és van bejelentett lakcíme.

Ellentétben a szabad felhasználású hitelekkel, a Diákhitel 2-t automatikusan az oktatási intézménynek utalják, így a megigénylését követően már nincs is több teendőtök vele. Továbbá bármikor felfüggeszthetitek vagy újra is igényelhetitek a hitelt, aminek összege legfeljebb a képzésetek önköltséges díjával megfelelő összegű lehet.

Ráadásul a Diákhitel 2 kamatmentes, így a hallgatói jogviszonyotok megszűnése után sem változik a visszatérítés összege. Ha pedig a diplomaszerzést követő két éven belül, a 30. életévetek betöltése előtt gyereket vállaltok, akkor kérelmezhetitek a teljes tartozás eltörlését is.

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!