Hirdetés

Ezeket a könyveket ajánlja az érettségi felkészüléshez a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

2 perc olvasás
Ezeket a könyveket ajánlja az érettségi felkészüléshez a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Nem feltétlen kell megvásárolnotok a drága felkészítő könyveket. Elég, ha van könyvtári kártyátok.

Hirdetés

Október 11-én kezdődnek az őszi írásbeli érettségik, a tavaszi érettségi időszak pedig 2025. május 5-én indul a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgával.

A felkészüléshez a tankönyveken és az Oktatási Hivatal oldalán ingyenesen elérhető segédanyagokon kívül számos érettségi felkészítő könyvet használhattok. Vannak kiadványok az érettségihez hasonló feladatokkal, illetve olyanok is, amik a szóbeli felkészülést segítik például témakörök vázlatával.

Ezeket szinte bármelyik könyvesboltban megvásárolhatjátok, de a könyvtárakban is érdemes szétnézni, hiszen sokat spórolhattok, ha a kiadványok megvásárlása helyett kikölcsönzitek a felkészítő könyveket.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár például azt írja a honlapján, hogy a nyári időszakban folyamatosan érkeztek a Központi Könyvtárba a friss, érettségire felkészítő könyvek. Ezeket a kiadványokat a földszinti Böngészde terében, a Továbbtanulás gyűjteményből kölcsönözhetitek ki.

Hirdetés

Az őszi érettségihez néhány kiadványt kifejezetten ajánlanak is. A digitális kultúra vizsgához például Schmieder László Tamás: Érettségi last minute: informatika és Magyary Gyula: Digitális kultúra érettségi: Python lépésről lépésre című kiadványait. Az angolhoz pedig Major Éva: Érettségi felkészítő: angol nyelv: path to success és Bukta Katalin: Érettségi mintafeladatsorok angol nyelvből című könyveit.

Ha pedig esetleg a lakóhelyetek közelében nincs olyan könyvtár, ahol hozzáfértek érettségi felkészítő kötetekhez, érdemes szétnéznetek az interneten. Az Érettségi 2025 nevű Facebook-csoportban például gyakran árulnak ilyen kiadványokat, számológépeket, vagy egyéb segédeszközöket a már leérettségizett diákok.

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!