Hirdetés

Eddig lehet jelentkezni a 2024/25-ös tavaszi érettségikre

2 perc olvasás
Eddig lehet jelentkezni a 2024/25-ös tavaszi érettségikre

Ha tavasszal érettségiztek, ezt a dátumot érdemes megjegyezni.

2025. február 15-ig jelentkezhetnek az érettégi vizsgákra azok, akik a 2025. május-júniusi vizsgaidőszakban tennének érettségit – írják az Oktatási Hivatal honlapján.

Hirdetés

Mivel azonban a határidő munkaszüneti napra (szombat) esik, a jelentkezési határidő csak az ezt követő első munkanapon, tehát hétfőn (február 17.) jár le.

Amennyiben középiskolás diákok vagytok, számotokra a jelentkezési lapot az iskolátok biztosítja majd. Amennyiben viszont úgy érettségiznétek valamiből, hogy nincs tanulói jogviszonyotok, korábban külföldön tanultatok, vagy olyan iskolával álltok jogviszonyban, amelyik nem szervez érettségi vizsgát, nektek a jelentkezést az illetékes kormányhivatalhoz kell majd benyújtanotok.

„A jelentkezési határidő elmulasztása esetén a jelentkezést fogadó intézménybe igazolási kérelmet lehet benyújtani a jelentkezési határidő utolsó napjától számított nyolc napon belül (az igazolási kérelemmel együtt a jelentkezési lapot és mellékleteit is be kell nyújtani. A jelentkező jelentkezési lapot attól az intézménytől kaphat, amely intézménybe (kormányhivatal, középiskola) az igazolási kérelmet be kívánja nyújtani.). Az igazolási kérelem benyújtásának határideje jogvesztő. A kérelem elfogadásáról a jelentkezést fogadó intézmény dönt” – írják.

Hirdetés

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!