Hirdetés

8-kor kezdődik az őszi érettségi: hétfőn magyar nyelv és irodalomból vizsgáznak a diákok

2 perc olvasás
8-kor kezdődik az őszi érettségi: hétfőn magyar nyelv és irodalomból vizsgáznak a diákok

Az őszi vizsgaidőszakban rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító, valamint előrehozott vizsgát lehet tenni.

Hirdetés

Pontosan 8 órakor kezdik el írni a diákok a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgát, amivel elkezdődik a 2024-es őszi érettségi első teljes vizsgahete.

A korábbi éveknek megfelelően a feladatsorok, a javítási-értékelési útmutatókkal együtt a vizsgát követő napon kerülnek fel az Oktatási Hivatal oldalára. A reggel 8.00 órakor kezdődő vizsgák esetében a vizsga másnapján reggel 8.00 órakor, a 14.00 órakor kezdődő vizsgák esetében a vizsgát követő nap 14.00 órakor.

Hivatalosan az érettségi már október 11-én megkezdődött. Aznap 8 órától a nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgatárgyak írásbelijét lehetett megírni. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint középszinten német nyelv és irodalomból 1 vizsgahelyszínen 1 vizsgázó tett írásbeli érettségi vizsgát.

Az írásbelik október 25-ig tartanak, a szóbeli vizsgák pedig középszinten november 7-11., emelt szinten november 18-22. között lesznek.

Hirdetés

Az írásbelik pontos vizsgabeosztását itt találjátok.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!