Hirdetés

Környezeti paraméterek beállítása a FoxPro-ban

3 perc olvasás
Környezeti paraméterek beállítása a FoxPro-ban

Környezeti paraméterek beállítása a FoxPro-ban

SET BELL
A SET BELL a jelzőhang be/ki kapcsolását szabályozza, illetve itt adható meg.
SET CARRY
A SET CARRY a mezőértékek átvitelét az új rekordokba segíti elő. Alapértelmezése OFF.
SET CENTURY
A SET CENTURY ON állásban a dátumoknál kijelzi az évszázadot is. Ekkor a dátum hossza 10 karakter. OFF állásban csak az évszám utolsó két karaktere jelenik meg.
SET COLOR
A SET COLOR parancsok a színek beállítását határozza meg. A FoxPro színsémákkal, színpárokkal dolgozik. A színpárok a hátteret és a megjelenítési színt adják meg. Ezeknél a + a fényerőt, a * a villogást jelzi. A színpárlista 1-10 színpárt tartalmaz. A színsémákat a FOXUSER.DBF állomány tartalmazza.
SET DATE
A SET DATE-val tudjuk a dátumformát meghatározni. A SET DATE hatása a teljes programra érvényes, függetlenül a parancs kiadási helyétől. Alapértelmezése az AMERICAN forma (mm/dd/yy).
SET DELETED
A SET DELETED a törlésre kijelölt rekordok szűrését végzi el. On állásban elrejti a törlésre kijelölt rekordokat. Az OFF figyelembe veszi a törlésre kijelölt rekordokat is. Ez az alapértelmezés. A SET DELETED hatását munkaterülettől függetlenül kifejti.
SET EXACT
A SET EXACT-tal a karakteres kifejezéseket pontosan össze lehet hasonlítani. A SET EXACT parancs helyett használható még a = = műveleti jel is.
SET RELATION
A SET RELATION két vagy több munkaterület kulcsérték szerinti összekapcsolását végzi el. Az argomentum nélküli SET RELATION TO megszünteti a munkaterület összes érvényben lévő relációs kapcsolatát.
SET SHADOWS
A SET SHADOWS-szal az árnyákolást lehet ki- és bekapcsolni az ablakoknál. Az alapértelmezés ON.
SET SKIP
A SET SKIP 1:N relációs kapcsolat létesítésére alkalmas két adatbázis között. Az 1:N relációs kapcsolat lezárása a paraméterek nélkül megadott SET SKIP TO paranccsal lehetséges.
SET SYSMENU
A SET SYSMENU a rendszermenü-sor ellenőrző figyelését segíti elő. On megadása esetén a rendszermenü elemei elérhetőek a program végrehajtása közben, ha a billentyűzetről vár inputot. A rendszermenü nem látható, de az ALT, F10 vagy az egér dupla kattintásával láthatóvá tehető. Az ON az alapértelmezés.
SET TALK
A SET TALK az üzenetek megjelenítésére, letiltására használható. Letiltani a SET TALK OFF-fal lehet.

Hirdetés


Hirdetés

Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!