Hirdetés

Pótfelvételi: pontszámok az E-felvételiben

2 perc olvasás

Nemsokára véget ér a pótfelvételi eljárás: a jelentkezők megtekinthetik felvételi összpontszámukat az E-felvételiben, a ponthatárokat pedig várhatóan augusztus 29-én hirdetik ki.

Hirdetés

Az aktuálisan számított pontszámok az E-felvételiJelentkezések és pontszámok menüpontjában tekinthetők meg.

A pontszámítás alapját a dokumentummal megfelelően igazolt és feldolgozott eredmények, valamint a közhiteles nyilvántartásokból kapott információk képezik. Az Oktatási Hivatal és a felsőoktatási intézmények kollégái folyamatosan dolgozzák fel a feltöltött dokumentumokat, beérkezett adatokat. Ez a munka egészen a ponthatárok kihirdetésének napjáig zajlik, és ez hatással van az E-felvételiben megjeleníthető pontszámokra is.

Ha még van feldolgozatlan dokumentum (ez a Dokumentumok menüpontban ellenőrizhető), vagy még nem érkezett be valamilyen idei közhiteles elektronikus eredmény (lásd a Közhiteles nyilvántartásokból származó információk menüpontban), akkor a pontszámok sem lehetnek még véglegesek. Ugyanígy a felsőoktatási intézmények is végzik még a saját adataik rögzítését – intézményi pontok, vizsgaeredmények, mesterképzés részpontszámok –, amelynek eredménye szintúgy változtathat a pontszámokon.

Ponthatárok: augusztus 29-én

A pótfelvételi ponthatárait várhatóan 2024. augusztus 29-én délután hirdetik ki, és azok elsőként a Felvi.hu-n lesznek elérhetők. Azok, akik megadták a mobilszámukat, sms-ben is értesítést kapnak az eredményükről, de a közzététel után az E-felvételiben is megnézhető. Az egész eljárást lezáró hivatalos irat, a besorolási határozat szintén az E-felvételiből tölthető majd le (a Hivatalos iratok menüpontból). Erről e-mailben is értesítést küldünk majd.

Hirdetés

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!