Hirdetés

Az utolsó pillanatig tanulnátok? Ezeket a videókat nézzétek meg a hétfői magyarérettségihez

2 perc olvasás
Az utolsó pillanatig tanulnátok? Ezeket a videókat nézzétek meg a hétfői magyarérettségihez

Még mindig tanulnátok a jövő heti érettségi vizsgákra, de már úgy érzitek, teljesen „kiégett” az agyatok? Hoztunk néhány videót, amiket akár pihenés közben is megnézhettek, és amikben hasznos tanácsot kaptok a hétfői magyarérettségihez.

Hirdetés

Középszinten 73 472, emelt szinten 2066 tanuló ad számot a tudásáról a hétfői magyarérettségin. Az idei írásbeli vizsgán számos új, eddig nem ismert feladattípus lesz. A gyakorlati szövegalkotást például egy irodalmi műveltségi teszt váltja, a vizsga II. részében pedig egy műértelmezés és egy álalános véleménykifejtő esszé írása közül lehet majd választani.

Az új típusú vizsgához már számos YouTube-csatornán készítettek segítő videókat. Ezekből válogattunk néhányat nektek, amiknek a megnézésével kaptok egy kis segítséget az idei magyarérettségihez.

A videómegosztón érdemes egyébként tovább barangolnotok, hiszen ennél sokkal több segítő videót találhattok még. Kiváltképp ajánljuk nektek a Bornemissza Gergely Gimnázium YouTube-csatornáját, ahol 640 videóban segítenek nektek szaktanárok az érettségire, témazárókra való felkészülésben.

Ha pedig még nem fogyott el minden energiátok, nézzétek át a mintafeladatsorokat, a memoritereket, vagy töltsétek ki az Eduline tesztjeit, amiket kifejezetten a 2024-es magyarérettségihez készítettünk nektek gyakorlásként.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!