Hirdetés

A jelentkezések feldolgozottságával változnak a felvételi pontszámok is

2 perc olvasás

Mind az Oktatási Hivatal, mind pedig a felsőoktatási intézmények kollégái folyamatosan dolgozzák fel a feltöltött dokumentumokat, beérkezett adatokat. A munka egészen a ponthatárok megállapításáig tart, és ez hatással van az E-felvételiben megjeleníthető felvételi pontszámokra is.

Az E-felvételiJelentkezések és pontszámok menüpontjában megtekinthetők az aktuálisan számított felvételi pontszámok.

Hirdetés

Fontos: ha még van feldolgozatlan dokumentum (ez ellenőrizhető a Dokumentumok menüpontban), vagy még nem érkezett be valamilyen idei közhiteles elektronikus eredmény (lásd a Közhiteles nyilvántartásokból származó információk menüpontban), akkor a pontszámok sem lehetnek még véglegesek. Ugyanígy a felsőoktatási intézmények is végzik még a saját adataik rögzítését – intézményi pontok, vizsgaeredmények, mesterképzés részpontszámok –, amelynek eredménye szintúgy változtathat a pontszámokon.

A pontszámok megfelelő értelmezéséhez célszerű az E-felvételi felületén megjelenő információkat elolvasni.

Ponthatárok július 24-én

A felvételi ponthatárokat várhatóan 2024. július 24-én, szerdán késő este hirdetik ki. Akik megadták a mobilszámukat, azokat az este folyamán SMS-ben is értesítjük – ha esetleg nem kap valaki ilyet, akkor se aggódjon, nem ez a hivatalos értesítés. Az E-felvételiben mindenki személyre szabottan tudja majd megtekinteni a végeredményt, illetve az egész eljárást lezáró hivatalos irat, az ún. besorolási határozat is oda fog érkezni a július 24-ét követő napokban. Erről e-mailben is értesítést küldünk majd.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!