Válaszd az SZTE-t, Magyarország legjobb egyetemét! (x)

3 perc olvasás
Válaszd az SZTE-t, Magyarország legjobb egyetemét! (x)

Széles körű képzési kínálat, nemzetközi színvonalú oktatás, megannyi ösztöndíj és számos kikapcsolódási lehetőség várja a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezőket.

Az SZTE népszerűségének oka, hogy széles körű képzési kínálattal rendelkezik: 13 területen több mint 550 szakon nyílik lehetőség a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton. Az intézmény komplex oktatási lehetőségeket kínál, legyen szó magyar vagy idegen nyelvű alap-, mester-, osztatlan, doktori képzésekről, felsőoktatási szakképzésekről vagy szakirányú továbbképzésekről.

Miért a Szegedi Tudományegyetem?

  1. Akár 150 ezer forintos ösztöndíjjal támogatják a tehetséges, végzős középiskolás diákokat. Az SZTE START ösztöndíjra azok pályázhatnak, akik első helyen jelentkeznek és felvételt nyernek az intézménybe.
  2. Az SZTE Junior Akadémia széles körű tehetséggondozó programokkal, ösztöndíjakkal, pályaválasztási tanácsadással és osztálykirándulásokkal segíti a felvételiző hallgatókat.
  3. A világ legnagyobb online oktatási platformja, a Coursera és a Szegedi Tudományegyetem együttműködésének köszönhetően a hallgatók akár a Yale, a Michigani Egyetem vagy épp a Google, a Facebook és az IBM kurzusait is ingyen elvégezhetik.
  4. Az SZTE tagja a European University Alliance for Global Health szövetségnek, amelyben 9 európai egyetem csaknem 300 ezer hallgatója vesz részt. Féléves vagy rövidebb, kurzus-jellegű jelenléti és online programokra jelentkezhetnek a hallgatók, akik francia, német, norvég, portugál, spanyol, svéd és szerb oktatók és egyetemisták társaságában fejlődhetnek.
  5. Az Erasmus programban az SZTE-s hallgatók 36 ország 556 európai partneregyetemén tanulhatnak. Évente mintegy 500 diák tölt ösztöndíjjal fél évet szakterületének megfelelő részképzésen valamely európai egyetemen.
  6. Az SGroup nemzetközi egyetemi innovációs hálózat egyedüli magyar tagjaként évente 70-80 szegedi diák vesz részt Európán kívüli mobilitási programokban, észak- és dél-amerikai, japán, kínai és ausztrál egyetemek hallgatóival együtt.
  7. A szegedi egyetemisták lakhatását öt központi és hat kari beiskolázású kollégium biztosítja több mint 4000 férőhellyel.
  8. Szeged élen a kultúrában is: a hallgatók garantáltan találnak maguknak mindig olyan kulturális programot, amely számukra érdekes. Az SZTE nagyszabású rendezvényei közül kiemelkedő az Őszi Kulturális Fesztivál és az Egyetemi Tavasz programsorozat.
  9. A hallgatók több mint 50 féle sportágból és 150 meghirdetett sportkurzus közül választhatnak: vitorlázás, sárkányhajózás, atletizálás, tenisz, jóga, számos labdajáték és önvédelmi sport is elérhető az egyetemen.
  10. Az SZTE a felvételi pontok kiszámítását egy kalkulátorral segíti. Az alkalmazás összegyűjti az egyes szakoknál a plusz pontokat és segít a legmegfelelőbb szak kiválasztásában. Az oldalon keresztül a jelentkezők a felvételivel kapcsolatos kérdéseiket is feltehetik az SZTE szakértőinek.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!