Hirdetés

Ponthatárok 2024: már 205 ponttal is be lehetett kerülni állami ösztöndíjjal gazdálkodási és menedzsmentre

2 perc olvasás
Ponthatárok 2024: már 205 ponttal is be lehetett kerülni állami ösztöndíjjal gazdálkodási és menedzsmentre

A 2024-es felvételin is a legtöbben, 6801-en a gazdálkodási és menedzsment szakot jelölték meg első helyen. Mutatjuk, hogyan alakultak ezen a szakon a ponthatárok.

Hirdetés

A gazdálokodási és menedzsment alapszak népszerűsége évek óta töretlen: tavaly ennél az alapszaknál a legmagasabb ponthatár a  Corvinuson volt: ezen az egyetemen a magyar nyelvű, állami ösztöndíjas nappali tagozatra 456 pont kellett.

A második legtöbb pont (421) az ELTE GTK-n kellett a felvételhez. A harmadik legmagasabb ponthatár pedig az ELTE szombathelyi kampuszán volt, ahol a magyar nyelvű gazdálkodási és menedzsment szakra a bekerüléshez 418 pontot kellett elérni. Összességében elmondható, hogy a népszerűbb, nagyobb egyetemeken ezen a szakon 400 pont felett húzták meg a ponthatárt.

2023-ban a legkevesebb ponttal állami ösztöndíjas, magyar nyelvű, nappali tagozatos gazdálkodási és menedzsment képzésre a Gábor Dénes Főiskolán lehetett bekerülni, hiszen a bejutáshoz 162 pont is elég volt.

Ehhez képest idén a magyar nyelvű, állami ösztöndíjas nappali tagozatos helyeken így alakultak a ponthatárok:

Hirdetés
  • Corvinus: 443
  • ELTE: 409
  • BME: 407
  • BGE: 370

Az adatokból látszik, hogy még a legnépszerűbb egyetemeken is csökkentek a ponthatárok. Érdemes megjegyezni, hogy idén ezen a szakon a Tokaj-Hegyalja Egyetem állami ösztöndíjas helyre és nappali tagozatra már 205 ponttal is be lehetett kerülni, amihez finoman szólva is elég volt egy gyenge hármas érettségi.

 

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!