Hirdetés

Nem sikerült jól az érettségi? Eddig jelentkezhettek az őszi vizsgaidőszakra

2 perc olvasás
Nem sikerült jól az érettségi? Eddig jelentkezhettek az őszi vizsgaidőszakra

Mutatjuk, mikor tudtok legközelebb érettségi vizsgát tenni a 2024/2025-ös tanévben.

Hirdetés

Az Oktatási Hivatala tájékoztatása szerint szeptember 5-ig lehet jelentkezni a 2024/2025-ös tanév október-novemberi érettségi vizsgáira.

Ebben az időszakban rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító és előrehozott vizsgákat is lehet tenni, ami azt jelenti, hogy akár tizenegyedikes diákok és felnőttek is vizsgázhatnak, de azok a tanulók is javíthatnak, akiknek esetleg nem jól sikerült a tavaszi érettségijük.

Ha a jelentkezés során már rendelkeztek érettségi bizonyítvánnyal, akkor Magyarországon bármelyik vizsgatárgyból tehettek érettségi vizsgát. Ez azokra a tárgyakra is vonatkozik, amelyeket esetleg a tanulmányaitok alatt nem tanultatok.

Fontos azonban megjegyezni, ha például az egyetemi felvételi miatt javító vizsgát tesztek, akkor az eredménytől függetlenül az utoljára megírt érettségi vizsga eredményeit veszik figyelembe.

Hirdetés

Az őszi érettségire kétféleképpen jelentkezhettek: a hozzátok tartozó fővárosi és megyei kormányhivatalban – személyesen, postai úton vagy online – vagy a vizsgát szervező középiskolákban.

 

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!