Hirdetés

Mit lehet tudni a pótfelvételiről?

2 perc olvasás

Aki nem nyert most felvételt, annak érdemes lesz áttekintenie a július végén megjelenő a pótfelvételi lehetőségeket, hiszen lehet, hogy a megfelelő formában újra meghirdetik az általa vágyott képzést.

Hogyan zajlik a pótfelvételi?

A pótfelvételi menetrendjét, a legfontosabb információkat, a jelentkezési lehetőségeket a pótfelvételi meghirdetés tartalmazza, amely várhatóan július végén megjelenik a Felvi.hu-n. Abban mindenképpen eltér a pótfelvételi az általános felvételi eljárástól, hogy az idő rövidsége miatt itt már csak egy helyre lehet jelentkezni és minden szükséges dokumentumot a jelentkezés benyújtásával egyidejűleg kell feltölteni az E-felvételiben, azaz nincs utólagos ügyintézési időszak, dokumentumpótlás stb.

Hirdetés

Mennyi időm van a pótfelvételire?

A meghirdetéstől számított 8 nap áll a felvételi kérelem benyújtására az E-felvételi felületén. Csak Ügyfélkapu-regisztráció segítségével lehet jelentkezni, ezért aki még nem rendelkezik ilyennel, az tegye meg mielőbb a szükséges lépéseket.

Pótfelvételi eljárásban is van jogorvoslat? Ha van, mennyi idő van rá?

Természetesen itt is van lehetőség a jogorvoslatra, erre szintén a (pótfelvételi eljárásban születő) besorolási határozat kézhez vételébe követő 15 napon belül van lehetőség.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!