Hirdetés

Középiskolai felvételi: mától lehet módosítani a jelentkezést

2 perc olvasás
Középiskolai felvételi: mától lehet módosítani a jelentkezést

Mutatjuk, meddig lesz lehetőségetek a módosításra.

Azoknak a diákoknak, akik valamilyen, négy, hat- vagy nyolcosztályos középiskolába jelentkeztek, április 8-10. között lehetőségük nyílik a KIFIR rendszerben a tanulói adatlapok módosítására, így akár a sorrendjük megváltoztatására is. Ezt akkor érdemes fontolóra venni, ha idő közben valami miatt meggondoltátok magatokat, és egy korábban hátrébb sorolt intézménybe szívesebben kerülnétek be, mint például a jelentkezési listátok első helyén álló középiskolába.

Hirdetés

A módosító tanulói adatlapokat április 10-én továbbítják az általános iskolák (vagy a szülők) az Oktatási Hivatalnak (OH), ami aztán április 12-ig elküldi a középfokú intézményeknek a hozzájuk jelentkezett diákok listáját ABC sorrendben. Az OH ezt követően a módosító tanulói adatlapok alapján április 17-ig kiegészíti a jelentkezettek listáját, a középfokú intézmények igazgatói pedig az ideiglenes felvételi rangsort április 22-ig juttatják el a Hivatalnak, ami a végeredményt az igazgatói döntések és a tanulói adatlapok egyeztetése alapján alakítja ki és küldi el a középiskoláknak.

Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon megjelölni. Nem lehetséges továbbá a tanulói adatlapon megadott tanulmányi terület törlése sem – figyelmeztet az OH.

 

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!