Hirdetés

Kevés pontot mutat a Felvi? Eddig tart a dokumentumok feldolgozása

2 perc olvasás
Kevés pontot mutat a Felvi? Eddig tart a dokumentumok feldolgozása

Néhány nappal a ponthatárhúzás előtt még mindig furcsaságokat mutat az E-felvételi rendszere? Pánikra semmi ok, mutatjuk, mi lehet az oka ennek.

Hirdetés

Miért lehet, hogy mindhárom jelentkezési helyemen 0 pontom van? – ilyen és ehhez hasonló kérdések tucatjai özönlötték el az elmúlt napokban az egyik érettségis Facebook-csoportot és az Eduline postaládáját is.

Vannak, akik azt írják; három jelentkezési hely közül egyelőre csak kettőnél látnak pontokat az E-felvételiben és azok is nagyon különbözőek, másoknál alig több mint egy héttel a ponthatárhúzás előtt is nulla pontot mutat a rendszer.

Aggodalomra azonban semmi ok. Erre figyelmeztet az Oktatási Hivatal is, ami a felvi.hu-n azt írja;

Mind az Oktatási Hivatal, mind pedig a felsőoktatási intézmények kollégái folyamatosan dolgozzák fel a feltöltött dokumentumokat, beérkezett adatokat. A munka egészen a ponthatárok megállapításáig tart, és ez hatással van az E-felvételiben megjeleníthető felvételi pontszámokra is.

Ha tehát nulla pontot mutat a felvételi rendszere, az egyszerűen azt jelenti, hogy a feltöltött dokumentumokat még nem dolgozták fel.

Hirdetés

„Fontos: ha még van feldolgozatlan dokumentum (ez ellenőrizhető a Dokumentumok menüpontban), vagy még nem érkezett be valamilyen idei közhiteles elektronikus eredmény (lásd a Közhiteles nyilvántartásokból származó információk menüpontban), akkor a pontszámok sem lehetnek még véglegesek. Ugyanígy a felsőoktatási intézmények is végzik még a saját adataik rögzítését – intézményi pontok, vizsgaeredmények, mesterképzés részpontszámok –, amelynek eredménye szintúgy változtathat a pontszámokon” – teszik hozzá.

A pontszámaitokat az E-felvételi „Jelentkezések és pontszámok” menüpontjában nézhetitek meg.

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!