Hirdetés

Hány percig lehet írni az érettségiket?

3 perc olvasás
Hány percig lehet írni az érettségiket?

Vannak olyan írásbeli vizsgák, amire 240, másokra mindössze 120 percetek lesz. Mutatjuk, meddig tartanak az érettségik a legfontosabb tantárgyakból.

Hirdetés

Május 6-án elindul az idei érettségi szezon. Összeszedtük, hogy egyes tantárgyakból hány percet kaptok az írásbeli megírására, és hogy maximum hány percig felelhettek majd a szóbeliken. Mutatjuk:

Magyar

A magyar nyelv és irodalom írásbelire közép- és emelt szinten egyaránt 240 percetek lesz. 90 perc az I. rész, és 150 perc a II. rész megoldására,

A vizsga pontban 9:00-kor kezdődik mindkét szinten, ami azt jelenti, hogy ha a kapott időt maximálisan kihasználjátok, akkor 13:00-kor kell befejeznetek.

A szóbelire középszinten 15, emelten 20 percetek lesz.

Hirdetés

Matek

A középszintű matematika érettségi megoldására középszinten 180 percet kaptok: az I. részre 45, a II. feladatlapra 135 percet. Szóbeli ebből a tantárgyból csak abban az esetben van, ha az írásbelin nem sikerül elérnetek a ketteshez szükséges százalékot.

Az emelt szintű matekérettségire több időtök; összesen 240 percetek lesz, amit a vizsgaszabályzat szerint tetszés szerint oszthattok fel az I. és II. rész feladatai között. A szóbelire 20 percet kaptok.

Történelem

Történelemből középszinten összesen 180 percet kaptok az I. és II. rész feladatainak megoldására.

„A vizsgázó a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatja meg az egyes feladatok között, és megoldásuk sorrendjét is meghatározhatja” – írják a tájékoztatóban.

A szóbelire összesen 15 percet kaptok majd.

Hirdetés

Emelt szinten azonban hosszabb, összesen 240 perces a vizsga. Az I. rész feladatait 100, a II. részt 140 perc alatt kell megoldani. A szóbeli 20 perces lesz.

Nyelvi érettségik

A nyelvi érettségik középszinten 180, emelt szinten 240 percesek.

Az írásbelik mindkét szinten négy vizsgarészből állnak.

Középszinten az olvasott szöveg értésére 60, a nyelvhelyességre és a hallott szöveg értésére 30-30, az íráskészségre pedig 60 percet kaptok

Emelt szinten az olvasott szöveg értése 90 perces, a nyelvhelyesség 50, a hallott szöveg 30, az íráskészség pedig szinten 90.

Hirdetés

A szóbeli középszinten 15, emelten 20 perces.

Földrajz

A földrajz írásbeli érettségi középszinten mindössze 120 perces. Az I. feladatlapra 20, a II. feladatlapra 100 perc lesz, a szóbeli pedig 15 perces.

Az emelt szintű földrajz vizsga azonban már 240 perces, a szóbeli pedig 20.

Kémia, fizika, biológia

A középszintű írásbeli érettségi mindhárom tárgyból 120 perces, a szóbeli pedig 15.

Emelten pedig a kapott feladatokat 240 perc alatt kell megoldani, míg a szóbeli 20 perces lesz.

Hirdetés

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!