Hirdetés

Felvételi 2024: mi a különbség a beiratkozás és a regisztráció között?

2 perc olvasás
Felvételi 2024: mi a különbség a beiratkozás és a regisztráció között?

Sikeresen bejutottatok a vágyott szakra, már a besorolási határozatot is megkaptátok, szóval keződhet is az egyetemi élet. Az első lépések közé tartozik a beiratkozás, mutatjuk, hogy mit kell tudni róla.

Hirdetés

Beiratkozás

A beiratkozás az első és legfontosabb lépés. Alapvetően személyesen zajlik, le kell majd adnotok az intézmény által kért dokumentumokat. A beiratkozást megelőzheti online regisztráció, elektronikus beiratkozás is. Ebben a cikkünkben megnézhetitek, hogy melyik egyetemen, mikor tartják a beiratkozást.

Regisztráció

Bár elsőre hasonlónak tűnhet, a regisztráció nem ugyanaz, mint a beiratkozás. Utóbbit csak a képzés legelején kell megtenni, viszont a regisztrációt félévente meg kell ismételni. Ezt az elektronikus tanulmányi rendszerben (például a Neptunban) intézhetitek el. A regisztrációkor kell jeleznetek, hogy aktív vagy passzív státuszban töltitek a következő szemesztert.

Megijedtetek a sok ismeretlen kifejezéstől és tennivalótól? Egyetemi kisokosunkban mindegyiket megmagyarázzuk, hogy zökkenőmentesen kezdődjön az első egyetemi félév:

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!