Hirdetés

Felvételi 2024: ekkor indul a hiánypótlás az E-felvételiben

3 perc olvasás
Felvételi 2024: ekkor indul a hiánypótlás az E-felvételiben

Hamarosan akár extra többletpontokat igazoló dokumentumokat is feltölthettek.

Március közepétől egészen július 10-ig ismét megnyílt előttetek az E-felvételi rendszere, újra hozzáférhettek az adataitokhoz és dokumentumpótlásra, sorrendmódosításra is lesz lehetőségetek.

Hirdetés

A felvi.hu azt írja; az elkövetkező több mint három hónap alatt az ügyintézési funkciók ütemezetten válnak elérhetővé. Elsőként a jelentkezői adatokat és a jelentkezési helyeket lehet szerkeszteni, majd április közepétől indul a dokumentumpótlás, később pedig az egyes jelentkezési helyeken számított pontszámokat is meg lehet majd nézni az E-felvételiben

A dokumentumpótlás során olyan, a jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumokat tölthettek majd fel, mint például a nyelvvizsga-bizonyítvány, tanulmányi- és sporteredmények, alkalmassági vizsgáról szóló igazolás vagy szakirányú továbbképzés igazolása, ha azt valamelyik kiválasztott képzéseteken értékelik.

A feltölthető dokumentumokról ide kattintva olvashattok bővebben.

Hirdetés
A legfontosabb tudnivalók a 2024-es felsőoktatási felvételiről
  • Megjelent a friss HVG-rangsor: ez az ország tíz legjobb egyeteme 2024-ben
  • Felvételi pontszámítás 2024: mutatjuk, melyik egyetem mire ad többletpontokat
  • Intézményi pontok, duplázás, kevesebb pont a középszintű érettségiért: mutatjuk a 2024-es felvételi pontszámítási szabályait
  • Mutatjuk, hogyan tudtok Ügyfélkaput igényelni – A jelentkezésetek hitelesítéséhez Ügyfélkapura lesz szükségetek.
  • Felvételi kisokos: mit jelentenek a képzések rövidítései?
  • Egyetemre készültök? Ezek voltak a ponthatárok a 2023-as felvételiben
  • Külföldi továbbtanulást terveztek? Erre mindenképp szükségetek lesz

Sorrendmódosítás

Ha valami miatt meggondoltátok magatokat, és egy korábban hátrébb megjelölt szakra szívesebben kerülnétek be, mint az első helyen megjelölt képzésre, egyszeri alkalommal lehetőségetek nyílik arra, hogy változtassatok a sorrendeteken. Nem érdemes ugyanakkor sorrendet módosítani abban az esetben, ha valamelyik jelentkezési helyen nem sikerült az alkalmassági vizsgátok, vagy nem mentetek el rá, hiszen ebben az esetben az adott szakra sikertelennek számít a jelentkezés, arra nem kerülhettek be.

Ne felejtsétek el, hogy a sorrendmódosítás után ismét hitelesítenetek kell a jelentkezést, amit az Ügyfélkapun keresztül kell megtennetek.

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!