Hirdetés

Ekkor lesz a félévkezdés és a beiratkozás a nagyobb egyetemeken

2 perc olvasás
Ekkor lesz a félévkezdés és a beiratkozás a nagyobb egyetemeken

Kiderült, hogy kiket vettek fel a felsőoktatásba, nekik az egyik követező lépés, hogy beiratkozzanak az egyetemre.

Hirdetés

Július 24-én húzták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárait; közel 121 ezer diák tudta meg, felvették-e valamelyik magyar egyetem szeptemberben induló képzésére. Összegyűjtöttük, hogy mikor kezdődik az egyetem és mikor kell beiratkozni.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen augusztus 26-a és 29-e között lesz a regisztrációs hét, a tanévnyitót pedig augusztus 30-án tartják majd. A Budapesti Corvinus Egyetem hallgatóira tizenöt hetes szorgalmi időszak vár szeptember 2-a és december 15-e között. A regisztrációs időszak itt is augusztus végén kezdődik, de egészen szeptember 15-ig eltart.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen a beiratkozásra szeptember 8-ig lesz lehetőségetek, a tanévnyitót pedig 6-án tartják. Az Óbudai Egyetemen pedig szeptember 2 és 6 között lesz a beiratkozás.

A Debreceni Egyetemen mindenképp böngésszétek végig a honlapon található beosztásokat, ugyanis itt karonként, de esetenként akár szakonként is mások lehetnek a dátumok. A Szegedi Tudományegyetem hallgatói augusztus 31. és szeptember 6. között tudnak beiratkozni, és szeptember 9-én kezdik meg a tanévet, majd december 14-ig lesznek óráik.

Hirdetés

A Pécsi Tudományegyetem tanévbeosztása karonként különböző, ezért érdemes végignézni a honlapot. Míg a Nyíregyházi Egyetem diákjai augusztus 26-tól szeptember 6-ig tudnak beiratkozni. A Pannon Egyetemen a szorgalmi időszak szeptember 9-én (levelező tagozaton szeptember 7-én) indul és egészen december 13-ig tart. Beiratkozni pedig szeptember 2 és 6. között lesz lehetőség. Az őszi egyetemi félév legfontosabb dátumairól itt olvashattok bővebben.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!