Hirdetés

Eduline-felmérés: a felvételizők mintegy 30 százaléka azt állítja, hogy elszámolták a pontjait

2 perc olvasás
Eduline-felmérés: a felvételizők mintegy 30 százaléka azt állítja, hogy elszámolták a pontjait

Néhány óra múlva kiderülnek a ponthatárok, de még mindig vannak olyan felvételizők, akik szerint nem stimmelnek a pontjaik.

Hirdetés
Még délelőtt az Eduline közösségi oldalán tettünk ki egy szavazást, amiben arra kértük a felvételizőket, szavazzanak arról, hogy jól számolták-e a pontjaikat. Cikkünk írásáig 100-nál is jeleztek vissza. A válaszadók mintegy 70 százaléka azt jelezte, hogy rendben vannak a pontjaik. Ugyanakkor a poszt alatti kommentekből kiderült, hogy csak tegnap módosították a pontokat azután, hogy az Oktatási Hivatallal és az intézményi pontok miatt a megjelölt egyetemmel is felvették a kapcsolatot.

A válaszadók 30 százaléka viszont úgy nyilatkozott, hogy elszámolták a pontjait. Köztük feltehetően vannak olyanok is, akik rosszul értelmezték az új, jóval bonyolultabb pontszámítást. Azonban volt olyan is, aki jelezte, hogy elszámolták a pontjait a Felvinek, az ügyfélszolgálaton az egyetemre mutogattak, az egyetemnél pedig az Oktatási Hivatalra.

Látják a problémát, de nem tudnak semmit tenni. Szerintem már nincs olyan illetékes, akinek ne írtunk volna, vagy ne kerestük volna telefonon.

– írta az egyikük.

Az Eduline-hoz az elmúlt napokban több olvasói levél is érkezett az elszámolt pontok kapcsán. Az esetek többségében a problémát az okozta, hogy nem a legjobb érettségi eredményeket vették figyelembe a pontok számításánál, de arra is volt példa, hogy a feltöltött alkalmassági vizsga tűnt el a rendszerben.

Hirdetés

A pontokkal már a múlt héten is akadtak gondok, amivel részletesen ebben a cikkünkben foglalkoztunk.

Mindenesetre az Oktatási Hivatal hétfőn azt közölte, hogy a jelentkezések feldolgozása a ponthatárok kihirdetésének napjáig tart, addig a pontszámok nem tekinthetők véglegesnek.

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!