Hirdetés

Bántalmazás egy szolnoki kalandparkban, elszámolt pontok, hamarosan érkeznek a felvételi ponthatárok  – ezek voltak a hét legfontosabb történései

3 perc olvasás
Bántalmazás egy szolnoki kalandparkban, elszámolt pontok, hamarosan érkeznek a felvételi ponthatárok  – ezek voltak a hét legfontosabb történései

Rengeteg osztatlan tanári szak van, amiket egyetlen diák sem jelölt meg az idei felvételin, a tanévzárás óta pedig sorra utasítják el az igazgatók pályázatát az iskolákban. Összegyűjtöttük a hét történéseit.

Hirdetés

452 helyett 441: ennyivel csökkentek a pontjai tavalyhoz képest egy diáknak az új felvételi szabályok miatt

Több mint tíz ponttal kevesebbel indul neki az idei felvételinek egy jogászhallgató, aki már négy évet lehúzott az ELTE jogász képzésén önköltséges formában, de minden évben újrajelentkezik, hátha felveszik államilag támogatott képzésre. Itt megnézhetitek, hogy mi állhat a csökkenés hátterében.

Felvételi 2024: közel 300 osztatlan állami ösztöndíjas, nappali tagozatos tanár szakot senki sem jelölt meg első helyen

A pedagógusképzések esetében 220 olyan osztatlan nappali tagozatos állami ösztöndíjas szak volt, amit első helyen csak egyetlen diák jelölt meg. Például az ELTE-n a földrajz-matematika, illetve a fizika-történelem szakos tanári képzést is csak egy felvételiző írta be az első helyre.

Hirdetés

De vannak szakok, amikre senki sem jelentkezett. 381 olyan állami ösztöndíjas nappali tagozatos osztatlan -és alapszak van, amit senki sem írt be első helyre az idei felvételin, ennek mintegy 77 százaléka valamilyen osztatlan tanári szak.

Felvételi 2024: erre a tíz állami ösztöndíjas alap- és osztatlan képzésre jelentkeztek a legtöbben

Alig néhány nap van hátra a 2024-es felsőoktatási felvételi ponthatárainak kihirdetéséig. Az idei felsőoktatási felvételiben közel 121 ezren jelentkeztek valamelyik magyar egyetem képzésére; a legtöbben idén is gazdálkodási és menedzsment alapszakra. A felvi.hu korábban publikált jelentkezési adatai szerint erre a képzésre nappali tagozatos, állami ösztöndíjas formában 4064 jelentkező adta le a jelentkezését a listája első helyén magyar vagy angol nyelven. A teljes listát itt tudjátok elolvasni.

Novák Katalin korábban kitüntette azt az edzőt, aki a szolnoki kalandparkban felrúgott egy gyereket

Nemrég beszámoltunk arról, hogy a múlt héten egy szolnoki kalandparkban egy férfi úgy felrúgott egy kisfiút, hogy a gyerek megpördült a levegőben, majd pedig a fejére esett. Az rtl.hu értesülései szerint a férfi nem a kalandpark alkalmazottja, hanem egy másik településről érkező csoportot kísért. Az edzőt korábban Novák Katalin, még család- és ifjúságügyért felelős államtitkárként életműdíjjal tüntette ki. Az eset kapcsán Orbán Viktor is megszólalt.

Hirdetés

Felvételi 2024: ennyi pontot ér az önkéntes katonai szolgálat az egyetemeken

Többletpontok helyett már intézményi pontokat adhatnak a felvételikor az egyetemek, ráadásul maguk döntik el, hogy mi hány pontot ér. Megnéztük, hogy melyik egyetemeken ér pluszpontot az önkéntes katonai szolgálat.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!