Hirdetés

Appok és weboldalak, amiket minden érettségire készülőnek ismernie kell

2 perc olvasás
Appok és weboldalak, amiket minden érettségire készülőnek ismernie kell

Az érettségire való felkészülést a jegyzeteitek mellett több virtuális eszköz is segítheti, ezért összeszedtünk pár hasznos alkalmazást és weboldalt, amelyekkel könnyebben mehet a tanulás.

Hirdetés

A Quizlet számos tantárgy anyagának memorizálásánál jól jöhet. Az Android és iOS felületén is működő alkalmazással saját tanulókártyákat és teszteket készíthettek, amiket másokkal is meg tudtok osztani, így az osztálytársaitokkal akár együtt is tudtok gyakorolni. Az applikáció többek között segíthet a nyelvtanulásban szókártyákat készítésével, vagy történelemben például az évszámok megtanulásában.

A Photomath applikáció a matematika feladatok ellenőrzésében és megértésében nyújt nagy segítséget. Az alkalmazás az eredmények kimutatása mellett le is vezeti nektek a feladatokat lépésről-lépésre. Nagy előnye még, hogy számos témakörben használhatjátok, mint algebra, törtek, függvények, egyenletek, de még a statisztikában is.

A Magyar Elektronikus Könyvtár az Országos Széchényi Könyvtár online tartalomszolgáltatása, amin minden olyan olvasmányt megtalálhattok, ami az érettségihez szükséges. Így, ha éppen fizikai formában nincs is kéznél az adott szöveg, az oldalon keresztül bármikor el tudjátok olvasni. A MEK-en emellett hangoskönyv formájában is meghallgathatjátok a műveket, és akár az iskolába menet vagy jövet is tudjátok hallgatni a tételekhez szükséges anyagokat.

A zanza.tv oldalán pedig megtaláljátok az összes kötelező érettségi tantárgy anyagainak rövid oktatóvideóját. Az oldalt kifejezetten a középiskolások számára hozták létre, hogy segítsék az érettségi felkészülést. Évfolyamokra lebontva minden fontos témának megtekinthető egy pár perces összefoglalója, amihez külön teszt és fogalomtár is tartozik.

Hirdetés

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!