Hirdetés

Itt találjátok az elmúlt évek érettségi feladatsorait

2 perc olvasás
Itt találjátok az elmúlt évek érettségi feladatsorait

Május 6-án kezdődnek az idei írásbeli érettségik. Ha szeretnétek gyakorolni, mutatjuk, honnan éritek el az elmúlt évek érettségi feladatsorait, és az idén megújuló érettségi mintafeladatait.

Hirdetés


Hirdetés

Az idei érettségi vizsga más lesz, mint az elmúlt években, hiszen idén májusban vizsgáznak először azok a diákok, akik már a 2020-as új Nemzeti alaptanterv alapján kezdték meg a középiskolai tanulmányaikat. Változik többek között a magyarérettségi feladatsora, de lesznek új témák a matematika írásbelin is, és történelemből is átkerültek témák emelt szintről középszintre.

A legfontosabb tudnivalók a 2024-es érettségiről
  • Így változik a középszintű matekérettségi 2024-ben
  • Így változik a magyarérettségi 2024-ben
  • Érettségi 2024: itt az összes vizsgadátum egy helyen
  • Érettségi 2024: ezekből a tantárgyakból idén lehet először vizsgázni
  • Így tudjátok kiváltani a nyelvvizsga-bizonyítványotokat az érettségivel
  • Érettségire felkészítő könyvsorozatot készített az ELTE
  • Érettségi 2024: itt nézhetitek meg mintafeladatlapokat
  • Érettségi 2024: így osztályozzák a vizsgákat közép- és emelt szinten

Az új típusú, 2020-as Nat-ra épülő érettségi vizsgákhoz az Oktatási Hivatal mintafeladatsorait itt éritek el, de továbbra is hasznos a korábbi évek feladatlapjait is megoldanotok, amikhez ide kattintva fértek hozzá.

Ha pedig már mindent megcsináltatok, de matematikából és történelemből szeretnétek még gyakorolni, érdemes elővennetek a Studium Generale próbaérettségi feladatlapjait is. Ezek nem hivatalos feladatsorok, de úgy vannak összeállítva, mint a tavaszi és őszi hivatalos érettségik. Ráadásul a Studium Generale csapata videóban el is magyarázza a feladatok megoldásait.

Az SG 2024-es matematika mintaérettségijének feladatait itt, a megoldókulcsot itt, a videós megoldásokat pedig itt éritek el. Történelemből pedig a nem hivatalos próbaérettségi feladatlapjait itt, a megoldásokat pedig ide kattintva nézhetitek meg.

Hirdetés

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!