Hirdetés
Hirdetés

Összefoglalás a jelentkezési folyamatról

5 perc olvasás

Összefoglalás a jelentkezési folyama

2012.10.15

 

Amennyiben jelentkezni kíván, akkor célszerűségi szempontból az alábbi folyamatot javasoljuk jelentkezéskor követni:

1. A továbbtanulási döntés

Az információk beszerzése, a döntés meghozatala, szükség esetén az ezt segítő egyéb kiadványok (áttekintése.

2. Az aktuális felvételi meghirdetés pontos tanulmányozása

A 2013. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos meghirdetéseinek, azaz az Egyetemek, főiskolák tanulmányozása, különös tekintettel a felsőoktatási felvételi eljárás szabályait tartalmazó részre, illetve a megcélzott intézmények felvételi tudnivalóira. A felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapjának (www.felvi.hu) folyamatos böngészése.

3. Felsőoktatási felvételi jelentkezési lap kitöltése, illetve az e-felvételi rendszerébe való regisztráció és az űrlapok kitöltése

A 2013. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi jelentkezési lap beszerzése az Educatio Nonprofit Kft., illetve az Oktatási Hivatal ügyfélszolgálatán, valamint egyes felsőoktatási intézményekben, majd ezt követően a kitöltési útmutató és az Egyetemek, főiskolák tanulmányozásának segítségével a felsőoktatási felvételi jelentkezési lap pontos kitöltése, aláírása. (Eltérő képzési szintű jelentkezések – pl. mesterképzés és alapképzés – megjelölése esetén is elegendő egy felsőoktatási felvételi jelentkezési lapot kitölteni, és azon feltüntetni valamennyi jelentkezést.) E-felvételi esetében regisztráció a honlapunkon, illetve az e-felvételi rendszerében, majd a súgók és a segítő funkciók igénybevételével az űrlapok pontos kitöltése, hitelesítő adatlap nyomtatása és aláírása vagy Ügyfélkapu regisztráción keresztül történő hitelesítése.

4. Az eljárási díj befizetése

Készpénz-átutalási megbízáson („sárga csekken”) történő fizetés esetén szükséges az eredeti feladóvevénynek a felsőoktatási felvételi jelentkezési lap megjelölt részére történő felragasztása. Banki átutalás esetén szükséges az átutalásról szóló bizonylat másolatának megküldése az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 postacímre. E-jelentkezők a banki átutalási módon kívül interneten keresztül bankkártyával is fizethetnek.

5. Fénymásolat készítése a felsőoktatási felvételi jelentkezési lapról és a befizetés igazolásáról

Felsőoktatási felvételi jelentkezési lapon benyújtott felvételi kérelem esetén célszerű fénymásolat készítése a felsőoktatási felvételi jelentkezési lapról, beleértve az eljárási díj befizetését igazoló feladóvevényt is.

6. A dokumentumok előkészítése

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok előkészítése: mindent egy példányban, egyszerű fekete-fehér fénymásolatként, A4-es formátumban kell csatolni. Az e-jelentkezők – amennyiben erre van technikai lehetőségük – a dokumentumokat digitalizálva (szkennelve) tudják feltölteni. Az e-jelentkezők is küldhetik postai úton a dokumentummásolatokat.

Hirdetés

7. Felsőoktatási felvételi jelentkezési lap postára adása, e-felvételi hitelesítése

A 2013. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi jelentkezési lap (ráragasztva a befizetést igazoló csekk feladóvevényét, illetve csatolva banki átutalás esetén az átutalásról szóló bizonylat másolatátés a szükséges dokumentummásolatok az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 postacímre történő megküldése a felsőoktatási felvételi jelentkezési laphoz mellékelt borítékban, lehetőleg ajánlott küldeményként, legkésőbb 2012. november 15-éig. Az e-felvételi keretében leadott felsőoktatási felvételi jelentkezést hitelesítő adatlap aláírása és az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 postacímre történő megküldése vagy az Ügyfélkapu regisztráción keresztüli hitelesítés legkésőbb 2012. november 23-áiglehetséges.

8. A jelentkezést igazoló dokumentumok fénymásolatának megőrzése az eljárás végéig

A 2013. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési határidejéig történő feladást igazoló ajánlott postai feladóvevényt, a felsőoktatási felvételi jelentkezési lapról készített fénymásolatot és az e-felvételi keretében kapott visszaigazoló e-maileket gondosan őrizze meg az eljárás végéig!


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!