Hirdetés
Hirdetés

Mennyi lesz a képzési hozzájárulás összege, amit fizetnem kell majd 2008-ban?

2 perc olvasás

A Tájékoztató január végén megjelenõ kiegészítésében helyet kapnak a 2007-ben felvettek által 2008-tól fizetendõ képzési hozzájárulások összegei is. Az egyetemek és fõiskolák várhatóan nem térnek el a minisztérium által javasolt tandíj összegétõl, miután nemrégiben a Magyar Rektori Konferencia is ilyen tartalmú ajánlást adott ki.

Alapképzésben évi 105 ezer, mesterképzésben pedig évi 150 ezer forintot kell majd fizetniük 2008-tól az idén szeptemberben beiratkozó hallgatóknak. Ettõl ugyan a felsõoktatási intézmények saját döntésük szerint plusz-mínusz 50 százalékkal eltérhetnek, mégsem várható, hogy a képzési hozzájárulás rendszerének elsõ évében ez bekövetkezik.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter korábban azt kérte a felsõoktatási intézményektõl és a Magyar Rektori Konferenciától, hogy még a február 15-i jelentkezési határidõ elõtt döntsenek, és hozzák nyilvánosságra, hogy a hallgatók az egyes szakokon pontosan mennyi képzési hozzájárulást fognak fizetni. Sajtóinformációk szerint a minisztériumhoz beérkezett válaszok megfelelnek a Magyar Rektori Konferencia által ajánlottaknak, így nem lesz eltérés a fizetendõ tandíjak mértékében.


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!