Hirdetés

Külföldön szereztem felsőfokú oklevelem van. Elfogadják ezt Magyarországon?

A külföldön szerzett felsőfokú oklevél továbbtanulási céllal történő elismerését az a felsőoktatási intézmény végzi, melybe jelentkezni szeretnél.

A felsõfokú oklevelek többcélú (munkavállalás stb.) elismertetése az Oktatási és Kulturális Minisztérium Magyar Ekvivalencia és Információs Központjának (MEIK) a feladata, míg a tudományos fokozatok honosítását a hazai egyetemek végzik. Kivétel ez alól a külföldön szerzett tudomány kandidátusa vagy a tudomány doktora fokozatok nemzetközi egyezmény alapján történõ elismerése.

Hirdetés

A végzettségi szint elismerésérõl rendelkezõ határozat azt állapítja meg, hogy az adott külföldi oklevél milyen hazai végzettségi szintet tanúsít, azaz a magyarországi fõiskolai, egyetemi, fõiskolára épülõ posztgraduális vagy egyetemre épülõ posztgraduális képzésben megszerezhetõ végzettségi szintek közül melyiknek feleltethetõ meg.

2002. január 1-jétõl megszûnt annak a lehetõsége, hogy valamely magyar felsõoktatási intézmény a külföldön szerzett szakképzettséget honosítással ismerje el. Ha az oklevéled által tanúsított szakképzettség hazai megfeleltetésére van szükséged, akkor a szakképzettség elismerését a MEIK-tõl kell kérned.

MEIK elérhetőségei:
Cím: 1055 Budapest, Szalay u. 10�14.
Telefon: (1) 473-73-21
Fax: (1) 332-19-32
E-mail: [email protected]
Honlap: http://www.ekvivalencia.huIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!