Hirdetés

Teleki Pál dilemmája búcsúlevele alapján

7 perc olvasás

Szószegők lettünk – gyávaságból – a mohácsi beszéden alapuló örökbéke szerződéssel szemben. A nemzet érzi, és mi odadobtuk becsületét. – A mohácsi csata 400. évfordulója alkalmából, 1926. augusztus 29-én mondott Horthy beszédre utal, melyben a Kormányzó a szerb-magyar harcok emlékeit idézve a 2 ország érdekközösségét hangsúlyozta. A mohács beszédnek Jugoszláviával szemben hangoztatott békülékeny kitételei a kisantant megbontását célozták. A magyar kormány felkínálkozása Jugoszláviában nem talált kedvező fogadtatásra. Magyarország hadba lépésével megszegtük az örökbarátsági szerződést, amit Jugoszláviával kötöttünk, és ezzel ” odadobták Mo. becsületét”. A gazemberek oldalára álltunk – mert a mondvacsinált atrocitásokból egy szó sem igaz! Sem a magyarok ellen, de még a németek ellen sem! Hullarablók leszünk! A legpocsékabb nemzet.

Hirdetés

Muszáj volt igent mondaniuk Hitlernek, akinek taktikája mondvacsinált ürügyek kitalálása volt. Primitív kitalációkkal erőszakolta ki a háborúkat
Nem tartottalak vissza. Bűnös vagyok. – saját magát vádolja, amiért nem akadályozta meg a kommunista elvek elterjedését hazánkban, és a németektől való függést.

 

Lapozz a további részletekért

1 2


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!