A felsőoktatási felvételi eljárás során a hatályos felsőoktatási törvény és a felsőoktatási intézmények felvételi eljárásairól szóló 269/2000. (XII. 26.) Korm. rendelet előírásai alapján alapképzésben felvételi vizsgát nem lehet tartani, a jelentkezők szerzett pontjait 2008-tól kötelező módon két érettségi vizsgatárgy százalékos eredménye alapján kell meghatározni. A 2006-2007-ben választható vagy előírt vizsgatárgyak jegyzékét az Oktatási Minisztérium már korábban nyilvánosságra hozta.A 2006-2007-ben választható vagy előírt vizsgatárgyak jegyzékét az Oktatási Minisztérium már korábban nyilvánosságra hozta.

hirdetés

• A választható vagy kötelező érettségi vizsgatárgyak jelentkezési feltételként középszintű érettségi vizsgát jelentenek, azt külön tartalmazza a táblázat, ha emelt szintű érettségi szükséges a jelentkezéshez. Továbbra is csak a bölcsészettudományi képzési területen előírás az emelt szintű érettségi három alapképzési szakon.

• Ahol több érettségi vizsgatárgyból lehet választani az adott képzési területen, ott a táblázat tartalmazza azt is, ha az adott képzési ágon, alapképzési szakon van kötelező érettségi vizsgatárgy.

• Ahol több érettségi vizsgatárgyból lehet választani az adott alapképzési szakon, ott a választás joga a jelentkezőé.