Hirdetés
Hirdetés

Debrecenben tandíj elleni tüntetés

2 perc olvasás

Tandíj elleni demonstráció Debrecenben

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata (DEHÖK) az elnökség határozata alapján kinyilvánította azon szándékát, hogy támogatja a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) állásfoglalását, amelyet a HÖOK 2008. február 9-én Egerben tartott közgyűlésén fogadott el a képzési hozzájárulás (tandíj) eltörlése érdekében. A DEHÖK elnöksége egyhangú határozatot hozott arról, hogy a tandíj elleni népszavazás fontosságára való tekintettel figyelemfelhívó demonstrációt szervez.

A politikamentes demonstráció célja kizárólag a tandíj bevezetése elleni tiltakozás, illetve a figyelemfelhívás arra, hogy a népszavazás az utolsó lehetőség a tandíjmentes hazai felsőoktatás megvédésére.

A tandíj elleni demonstráció időpontja:
2008. március 5-e, szerda, 18.30 óra.

Néhány alapvető információ a tüntetéssel kapcsolatban:

A tüntetésen részt venni szándékozó hallgatók a Debreceni Egyetem Főépülete előtt a szökőkútnál gyülekezhetnek, ahonnan 19 órakor fáklyás felvonulás indul az Egyetem sugárúton, a Bethlen utcán és a Múzeum utcán át a Déri térre. A vonulás útvonalát a rendőrség, illetve a sárga színű láthatósági mellényt viselő rendezők biztosítják.

Kérjük, pontosan figyeljetek a rendezők útmutatásaira!

A DEHÖK arra kéri a hallgatókat és mindenkit, akik eddig is támogatták céljainkat, hogy a 2008. március 9-re kiírt népszavazáson – élve alkotmányos jogukkal – vegyenek részt és IGEN szavazatukkal támogassák a magyarországi hallgatói mozgalom tandíjellenes küzdelmét.

Debrecen, 2008. február 28.

a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!