Akár a Harry Potterben szereplő mozgó képek a folyosón, egy debreceni osztály tablója is megelevenedik: egymás után mozognak a diákok képei.

Különleges kísérőalkalmazást fejlesztett Szakál Vince Abosa, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium diákja. Ha az osztálytabló felé irányítjuk a telefont, megmozdulnak a diákok képei.

Az androidra elérhető kísérőalkalmazás egy telefon kamerája segítségével a tabló helyére annak egy digitális változatát illeszti, így jeleníti meg a diákokról készült egy-egy rövid videót, és a személyre szabott profilokat.

A Harry Potterből származó alapötletből kiterjesztett valóság a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium 12. C osztályos tanulói által készült, akik az applikáció tartalmát állították össze. Ugyanis ha nincs előttünk a tabló, egy teljes képernyős módban a digitális tabló emlék-archívumát akkor is elérhető.

Szakál Vince Abosa munkájával a 28. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató verseny egyik III. Díját is elnyerte, és már magyartanára, Fegyverneki Gergő mobiltanulással kapcsolatos könyvéhez is fejlesztett hasonló kísérőalkalmazást.

Az alkalmazást itt elérhetitek.

Forrás: Eduline