Április 26-án tüntetnek a diákok a 2020-as felvételi feltételek visszavonásáért, szerintük ugyanis az „átgondolatlan nyelvvizsga-törvény több tízezer diáktól veszi el a továbbtanulás lehetőségét”.

hirdetés

„A nyelvoktatás fejlesztése helyett olyan körülmények között várják el a kötelező nyelvvizsgát, amiben folyamatos a tanárhiány, és országosan a tavaly felvettek fele nem tudta volna teljesíteni ezt az elvárást” – írják a diáktüntetés Facebook-oldalán, hozzátéve: a túlterheltség is problémát okoz, ahogy az is, hogy a képességfejlesztés helyett „csak a folyamatos magolásról szól az iskola”.

„Mi a célunk? A felvételihez kötelező nyelvvizsga bevezetésének elhalasztása addig, amíg az ország minden iskolájában elérhetővé nem teszik a minőségi nyelvoktatást! A felesleges túlterhelés csökkentése, magolás helyett a való életre készítsen fel az iskola! Az oktatási rendszer kiszámíthatóvá tétele, élhető jövő a diákoknak!” – sorolják a követeléseiket.

hirdetés

A demonstráció április 26-án, pénteken 16 órakor kezdődik a Parlament előtt, a megmozduláson a Pedagógusok Szakszervezete is részt vesz.

Forrás: Eduline