Hirdetés

Volt olyan felvételiző, aki 474 ponttal került be a MATE kaposvári gépészmérnöki képzésére

2 perc olvasás
Volt olyan felvételiző, aki 474 ponttal került be a MATE kaposvári gépészmérnöki képzésére

Csaknem háromezer elsőéves kezdi meg tanulmányait szeptemberben a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen (MATE).

Hirdetés

A tanév 2555 magyar és várhatóan több mint 400 külföldi elsőévessel indul, közülük 1424-en az agrár- és élelmiszertudományi képzésekre kerültek be.

A legmagasabb létszámmal, 227 hallgatóval a mezőgazdasági mérnöki alapképzés indulhat a MATE campusain, amelyet 192 felvett hallgatóval a kertészmérnöki alapképzés követ. Az élelmiszermérnöki alapképzésen 174-en, a tájrendező és kertépítő mérnöki alapképzésen 146-an, míg a gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzésen 105-en kezdenek.

Sokan jelentkeztek a Kaposvári Campus gépészmérnöki alapképzésére is, amelyet tavaly szeptemberben indítottak először. Volt olyan hallgató, aki 474 ponttal tudott bekerülni az intézményben induló képzésre.

A nappali tagozatra felvett hallgatók aránya az egyetemen 8 százalékkal nőtt: míg 2021-ben ez a szám 47 százalék volt, addig idén már 55 százalék.

Hirdetés

A legtöbb gólya Gödöllőn lesz, a Szent István Campusra 959-en, a Budai Campusra 708-an, a Kaposvári Campusra 445-en, a keszthelyi Georgikon Campusra 208-an, a gyöngyösi Károly Róbert Campusra pedig 235-en kerültek be.

A jelenlegi adatok alapján várhatóan az elsőéves hallgatók 16 százaléka külföldi lesz, összesen több mint 3000 gólya kezdhet a MATE felsőoktatási szakképzési, alap- és mesterszakjain.

A szeptemberben induló szakirányú továbbképzéseikre még lehet jelentkezni, ilyen például a pálinkamester vagy a precíziós mezőgazdasági szakmérnöki és szaktanácsadó képzés.

 

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!