Hirdetés
Hirdetés

Vigyázat: így nem szerezhetitek meg az érettségit

Jár-e középszintű érettségi, ha az emelt szintű vizsgán, amelyre jelentkeztetek, nem mennétek át? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Hány százaléktól van meg az emelt szintű érettségi? Ha ez nem sikerül, jár középszintű bizonyítvány?

Az emelt szintű érettségin az elégséges osztályzathoz legalább 25 százalékos eredményt kell elérni, külön-külön az írásbeli és a szóbelin – az idegen nyelvi érettségi vizsgán mind az öt vizsgarészből – pedig legalább 12 százalékot. Az érettségi pontszámításról és osztályzatokról itt olvashattok részletesen.

Hirdetés

Az érettségin az emelt- és közép szintű vizsgát nem lehet egymással kiváltani. Ha az emelt szintűn a kettes nem lenne meg, nem kaphattok helyette középszintű bizonyítványt, és a nagyon jó eredményű középszintűért sem jár emelt szintű érettségi. Arról, hogy mikor számít nyelvvizsgának is az emelt szintű, itt olvashattok.

A 2020-as tavaszi érettségi dátumait itt nézhetitek meg, a felkészüléshez itt találtok segítséget, a “legális puskák” listáját pedig itt találjátok. A jövő tavaszi érettségivel kapcsolatos összes cikkünket itt találjátok, ha pedig idén ősszel vizsgáztok, ide kattintsatok.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!