Október 15-ig adhatjátok be a jelentkezéseteket az Oxfordi és a Cambridge-i Egyetem képzéseire, illetve az angliai orvosi képzésekre.

Még egy hétig jelentkezhettek az Oxfordi és a Cambridge-i Egyetem képzéseire, illetve az angliai orvosi képzésekre – ha már korábban kinéztétek a nektek való szakot, ennyi idő alatt még pont meg lehet írni, illetve be lehet szerezni a szükséges dokumentumokat. A többi intézmény alapképzéseire január 15. a jelentkezési határidő.

hirdetés

Ha Angliában szeretnének továbbtanulni, az UCAS portálon keresztül jelentkezhettek a képzésekre. Regisztráció után öt egyetemet választhattok ki, majd fel kell töltenetek a szükséges dokumentumokat – a legfontosabb a personal statement és az ajánlólevél.

A 2020/2021-es tanévben még biztosan nem változik a tandíj összege az angliai egyetemeken Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépése miatt: ugyanannyit kell fizetni, mint a brit hallgatóknak, és a diákhitelre is jogosultak vagytok. A diploma megszerzése után pedig két évig maradhattok az országban.

hirdetés

Azt, hogy a többi népszerű országban meddig felvételizhettek az egyetemekre, itt nézhetitek meg. Az angol nyelvű külföldi képzésekhez szükséges nyelvvizsgákról itt, a német nyelvterületen elfogadott bizonyítványokról pedig itt olvashattok.

Forrás: Eduline