Hirdetés

Veszíthettek pontot, ha észrevételt tesztek az érettségin?

2 perc olvasás
Veszíthettek pontot, ha észrevételt tesztek az érettségin?

Mutatjuk a szabályokat.

Ha nem úgy javították ki az írásbeli dolgozatotokat, ahogy a javítási, értékelési útmutató alapján kellett volna, akkor észrevételt tehettek. Az érintett feladat felüljavítása során az eredetileg megállapított pontszámtól pozitív és negatív irányba is el lehet térni – írja az Oktatási Hivatal. Tehát az is elképzelhető, hogy végül tőletek vonnak le pontot.

Hirdetés

Ha észrevételt tesztek az írásbeli dolgozatotok javítására, akkor azt az igazgatónak egy másik szaktanárral a javítási, értékelési útmutató alapján felül kell vizsgáltatnia. Ilyenkor az igazgató gondoskodik arról, hogy az előzetes értekezleten a helyettes szaktanár álljon rendelkezésre az észrevételben foglaltak elbírálására. Az észrevétel elbírálásában nem vehet részt a dolgozatot elsőként javító szaktanár.

Fontos, hogy a vizsgálat a dolgozatnak csak arra a részletére terjedhet ki, amelynek javítására a vizsgázó észrevételt tett. Illetve az elbírásában nem vehet részt a dolgozatot elsőként javító szaktanár. Észrevételt a megtekintést követő első munkanap végéig, vagyis tizenhat óráig tehettek.

A döntés ellen fellebezhettek, ha nem értetek vele egyet, ezt a vizsga eredményének kihirdetését követő öt napon belül jogszabálysértésre hivatkozva nyújthatjátok be.

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!