Hirdetés

Véget értek az írásbelik, 111 ezren vizsgáztak az elmúlt hetekben

2 perc olvasás
Véget értek az írásbelik, 111 ezren vizsgáztak az elmúlt hetekben

Alig kezdődtek el, már véget is értek a 2023-as írásbeli érettségi vizsgák.

Hirdetés

Éppen 3 héttel ezelőtt, május 5-én nemzetiségi nyelv és irodalommal kezdődött az idei érettségi szezon, május 26-án délben pedig az olasszal zárult. A tavaszi vizsgák során mintegy 111 100 vizsgázó mérettette meg magát az ország 1163 helyszínén.

© MTI

Az első, összes végzős középiskolást érintő vizsga május 8-án a magyar nyelv és irodalom volt, ezt követte a matematika és a történelem, majd a már választható vizsgák közé tartozó angol és német. Magyarból középszinten 72 569, emelt szinten pedig 1771 tanuló vizsgázott, matematikából középszinten 70 394-en, emelt szinten 4537-en, történelemből pedig május 10-én középszinten 68 131, emelt szinten 7025 diák.

A legtöbb emelt szintű érettségit angolból tették, összesen 18 848, de középszinten is sokan, 45 864-en vizsgáztak.

Az első heti vizsgák után a választható és szakmai vizsgatárgyak következtek, a menetrend a következőképp alakult:

Hirdetés

 

© Magyar Közlöny

Rendben zajlottak a vizsgák

Bár a május 10-i történelem érettségit megelőzően kedd este az Érettségi 2023 nevű Facebook-csoportban terjedni kezdett néhány olyan fotó, ami 2023-as dátummal hihetőnek tűnő esszétémákat ábrázolt, a kép végül hamisnak bizonyult, amit az Oktatási Hivatal is megerősített. Ettől eltekintve az idei vizsgák botrányok nélkül, rendben zajlottak, mindössze az emelt szintű informatika érettségi során léphetett fel valamilyen technikai probléma, amit hivatalosan négyen jeleztek az OH-nak.

Az érettségi június 7. és 14. között az emelt szintű, majd június 19. és 30. között a középszintű szóbelikkel folytatódik.

Az érettségiről mi is részletesen beszámoltunk, a (nem hivatalos) megoldásokat rögtön a vizsgák után megosztottuk. Gyűjtőcikkünket a nem hivatalos és hivatalos megoldásokról itt találjátok:

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!