Harry Potter- és/vagy Trónok harca-rajongók vagytok? Akkor a következő összeállítás nektek szól: forgatási helyszíneket nézhettek meg.

Nagy-Britannia vidéki házai és kastélyai közül sok nemzetközileg is ismertté vált a filmeknek, sorozatoknak köszönhetően. A Múlt-kor történelmi magazin összegyűjtött néhány forgatási helyszínt, ezekből mutatunk néhányat a Harry Potter és Trónok harca kedvelőinek.

hirdetés

Harry Potter szülőháza

©

Az angliai Lacock település képen látható háza a filmbéli Harry Potter szülőháza, ahol csecsemőként túléli Voldemort nagyúr támadását.

A vár a Trónok harcában

©

Írország Ward várának gazdasági udvara Deres várának részeként vált híressé a Trónok harcában. A National Trust által fenntartott birtokon megtekinthető továbbá egy palladianista lakóház is, azonban a Trónok harca rajongói számára különleges, egész napos tematikus program is rendelkezésre áll – írják.

Még egy híres vár

©

Az első két Harry Potter-film számos jelenetét forgatták Anglia Alnwick nevű várában, ezek közül talán a leghíresebb az első film seprűs repülést bemutató része, amelyet a külső udvaron forgattak. A vár kisebb udvarait és kapuit is felhasználták a filmekben, a diákok óráik között itt sétáltak. A cikkből kiderül, hogy egyéb látványosságok is megtalálhatók a vár környékén, például egy ritka mérges növényekkel teli kert, amely a legnagyobb a világon.

Forrás: Eduline