Hirdetés

Változnak az angolérettségi szabályai 2020-tól: itt vannak az új elemek

Változik az angolérettségi követelménye 2020-tól. Közép- és emelt szinten is érinti a diákokat, itt vannak a részletek.

“Az angol nyelvi érettségi vizsgára is a 2017. január 1-től életbe lépő élő idegen nyelvre vonatkozó vizsgakövetelmények és vizsgaleírás lesz érvényes. Itt csak az angol nyelvre vonatkozó korábbi szabályzókhoz képest bekövetkező legfontosabb változásokra szeretnénk felhívni a figyelmet” – írja az Oktatási Hivatal.

Hirdetés

Középszinten a vizsga az Európa Tanács skálája B1 szintjének felel majd meg – írják. A korábbi A2-B1 szinthez képest ez szintemelkedést jelent.

Továbbá a társalgás (első) feladat egy témát érint. A vizsgázónak ezzel kapcsolatos kérdésekre kell válaszolnia. Az önálló témakifejtés (harmadik) feladatban pedig a témát a hozzá tartozó irányító szempontok (és két kép) segítségével kell majd kifejteni. A vizsgaleírás szerint, amennyiben az irányító szempontok mellett a témakifejtéshez képek is szerepelnek, a képek száma csak kettő lehet.

Emelt szinten pedig a szóbeli vizsgakövetelményben a témakörök listája a gazdaság témakörével bővül, illetve a vita (második) feladatban új elem, hogy 3 irányító szempont segít majd titeket, amelyek szerepelnek az általatok húzott tétellapon.

A további részleteket az angolérettségiről az Oktatási Hivatal oldalán olvashatjátok.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!