Hirdetés

Üzent az Oktatási Hivatal: elfogadhatatlan az érettségi vizsgák megzavarása

2 perc olvasás
Üzent az Oktatási Hivatal: elfogadhatatlan az érettségi vizsgák megzavarása

Kedd este kezdett el terjedni az interneten egy olyan fénykép, ami hitelesnek tűnő történelem érettségi feladatlapokat ábrázolt.

Hirdetés

A történelem érettségi feladatsorának kiszivárgásáról 2023. május 9-én egyes médiumokban tényként beállított feltételezésekkel ellentétben a feladatlapok idő előtt nem kerültek ki a szigorúan zárt, ellenőrzött rendszerből, azokat arra illetéktelenek nem ismerték meg – közölte az Oktatási Hivatal szerdán az MTI-vel.

A hivatal megengedhetetlennek nevezte a „felelőtlen, a vizsgázók nyugodt felkészülését és a vizsgák biztonságos lebonyolítását veszélyeztető valótlan hírek, találgatások, feltételezések” terjesztését a közösségi média, illetve a médiatartalom-szolgáltatók felületein. Közleményükben hangsúlyozták: az Oktatási Hivatal

nem ismer olyan indokot, amely elfogadhatóvá tenné a továbbtanulást, a pályaválasztást, a gyermekeink jövőjét alapvetően meghatározó érettségi vizsgák lebonyolításának megzavarását, befolyásolását

– írják.

Az Eduline-on kedd este számoltunk be arról, hogy órákkal a történelem érettségi előtt megjelent egy valósnak tűnő középszintű történelem érettségi feladatsor az egyik érettségiző diákok által használt Facebook-csoportban. Észrevételünkkel és kérdéseinkkel még aznap kerestük az OH-t, akik szerda délelőtt 9-kor azt írták: az „értesülés nem valós”.

A történelem érettségiről szóló részletes tudósításunkat itt olvashatjátok:

Hirdetés

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!