Miért nem jó, ha a diákok a nyarat is tanulással, felzárkózással töltik? Deliága Éva gyermekpszichológus fontos dolgot üzen a szülőknek.

A diákok nagyon kifáradtak a tanév végére – ez pedig nem múlik el egyik napról a másikra, éppen ezért figyelniük kell a szülőknek, hogy biztosítsák azt a fajta pihenési lehetőséget, amelyben töltődni tudnak, hívta fel a figyelmet Deliága Éva gyermekpszichológus Nyitott Akadémiás Youtube-videójában.

Hozzáteszi, hogy nyáron egyébként is nagyon sok változás történhet nem csak a gyerekek lelkében, hanem a szervezeti, testi funkcióikban is. A biológiai érés nagyon igénybe veszi a szervezetet, ezért is kell hagyni ülepedni a gyerekek tudását – mondta a pszichológus.

A lehető legjobb gyakorlás szerinte az, ha az iskolában megszerzett tudást sikerül átültetni a gyakorlatba: nem a lap elé kell leültetni a gyerekeket, és matekpéldákat megoldaniuk egy verőfényes nyári napon, hanem apró gyakorlatias dolgokban észrevétlenül, ugyanakkor nagyon hasznos módon lehet őket gyakoroltatni. Adjunk apró pénzt a gyereknek, ő legyen az, aki elmegy fagylaltot vásárolni, majd nézze meg a visszajárót, vagy számolja ki, hogy adott összegből hány gombóc tellik ki – javasolta Deliága Éva.

A következő tanévre ráér felkészülni augusztus utolsó hetében – mondta a pszichológus, majd arra kérte a szülőket: ne terheljék házi feladattal a gyerekeket a nyáron.

Forrás: Eduline