Nem csak nyelvtanulóknak, iskolásoknak vagy nyelvvizsgára készülőknek lehet hasznos a plusz nyelvi gyakorlás, hanem azoknak is, akik csak néha-néha használják a nyelvet. Ezzel az alkalmazással mindent megtanulhattok az angol nyelvtani szerkezetekről és a szabályokról, amit csak lehet.

hirdetés

Akár aktív nyelvtanulók vagytok, akár újrakezdők, az angol nyelvtan gyakorlása és megtanulása nem feltétlenül tartozik a legkönnyebb dolgok közé. Habár az iskolában biztosan számon kérik az összes kötelező nyelvtani fordulatot, a tanórákon kívül is fontos, hogy helyesen tudjátok használni őket.

Most azoknak ajánlunk egy ingyenes alkalmazást, akik szeretnének interaktívan tanulni vagy gyakorolni, készülni a nyelvvizsgára. Az alkalmazás készítői szerint ugyanis ez a nyelvtani alkalmazás hasznos lehet például az IELTS, TOEFL vagy akár a TOEIC vizsgákhoz szükséges készségek fejlesztésében is.

©

A Learn English Grammar appal az összes nyelvtani szerkezetet külön csoportosítva tanulhatjátok meg. Így például külön készülhettek a főnevekből, elöljárókból, melléknevekből, igeidőkből vagy szókapcsolatokból és az igékből is. Ha egy-egy témát átnéztetek, a leckék végén gyakorló feladatokat is találhattok, tesztekkel mérhetitek fel a tudásotokat. Valamint leírásokat és magyarázatokat is olvashattok az egyes nyelvtani kérédsekre.

Ha kíváncsiak vagytok, hogyan tanulhattok az alkalmazással, itt letölthetitek.

Nyelvvizsgázni szeretnétek, de még nem döntöttétek el, melyik vizsgaközpontba jelentkezzetek? Itt összegyűjtöttük azokat az oldalakat, ahol ingyenesen letölthető mintafeladatokat találtok a különböző nyelvvizsgákhoz.

hirdetés

Forrás: Eduline