Hirdetés

Újabb rangsor: két magyar intézmény a világ legjobb informatikai képzést indító egyetemei között

Az ELTE és a Szegedi Tudományegyetem került be idén a brit Times Higher Education 2020-as informatikai felsőoktatási rangsorába.

Ma hozták nyilvánosságra a Times Higher Education (THE) 2020-as szakterületi rangsorai közül a következőt: az informatikai képzéseket felsoroló részlistát.

A magyar egyetemek közül az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem került be a listába, mind két intézmény a 601+ kategóriába került.

Hirdetés

A szakterületi rangsorok összeállítása során a THE hasonló módszertant alkalmaz, mint az összesített egyetemi világranglista esetében. A rangsor összeállítói nézik például a tanárok és diákok arányát, a külföldi hallgatókat és a férfi-női arányokat is.

A listát egyébként idén az Oxford vezeti, második helyen a  Stanford Egyetem, harmadik helyen pedig a svájci ETH Zürich áll. Ez utóbbi intézményt kivéve a lista első tíz helyét jobbára amerikai és brit egyetemek foglalják el, az élbolyba más országokból például a National University of Singapore (11. helyen), a szintén szingapúri Nanyang Technological Egyetem (13. helyen), illetve a kínai Tsinghua Egyetem került be.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!