Hirdetés

Túlélőcsomag a szóbeli érettségikhez: összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat

2 perc olvasás
Túlélőcsomag a szóbeli érettségikhez: összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat

A mai napon, június 5-én elkezdődtek az emelt szintű szóbeli érettségik, amelyek egy héten át, egészen június 12-ig tartanak. A középszintű vizsgákon pedig június 17. és július 3. között fognak részt venni a vizsgázók. Mutatjuk, mit kell tudnotok a szóbeli érettségikről.

Hirdetés

Május 27-én befejeződtek a 2023/24-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszakának az írásbeli vizsgái. Az Oktatási Hivatal (OH) tájékoztatása szerint a 16 vizsganapon 1161 helyszínen mintegy 112 700 érettségiző vizsgázott. Az idei évben összesen több mint 112 700-an tesznek érettségit, aki közül több mint 49 000 végzős tanuló.

Mit kell tudni a szóbeli vizsgákról?

A középszintű érettségiken az iskolák maguk határozzák meg, hogy milyen tételekből kell felelnie a tanulóknak a szóbeli érettségin. Emelt szinten azonban központilag határozzák meg a témaköröket. Ebben a cikkünkben megtaláljátok az összes emelt szintű szóbeli érettségi témaköreit.

A szóbeli érettségik pontozása tárgyanként eltérhet, ezért az ezzel kapcsolatos információkat korábban már összegyűjtöttük nektek. Ide kattintva megnézhetitek, hogyan pontozzák a főbb tárgyak szóbeli vizsgáit.

Hirdetés

A következő hetekben felmerülhet a kérdés: mikor kell póttételt húzni a szóbeli érettségin? Bár reméljük nem kerül senki ilyen helyzetbe, a biztonság kedvéért ennek a menetét is megírtuk ebben a cikkünkben.

Az idei érettségi az első, ahol a 2020-as Nemzeti alaptanterv miatt a diákok már az új követelmények alapján adnak számot a tudásukról. Ebbe beletartoznak a szóbeli vizsgák is. Itt megnézhetitek mely tárgyakat, és hogyan érinti ez a változás.

Fontos kiemelni még, hogy a középszintű érettségi vizsgák időpontjáról a megadott időtartamon belül minden intézmény maga határoz. Ha nem tudjátok, hogy nektek pontosan mikor lesznek, feltétlen járjatok utána és kérdezzétek meg az osztályfőnökötöket.

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!