Hirdetés

Trópusi sziget és Good bye, Lenin a németérettségi szövegértésében

2 perc olvasás
Trópusi sziget és Good bye, Lenin a németérettségi szövegértésében

Mutatjuk, milyen feladatokat kaptak a középszinten vizsgázók a németérettségi első részében.

Hirdetés

Németországi trópusi sziget, interjú a Good bye, Lenin színészével és nyelvtanuláshoz használható applikációk  – ilyen témakörök szerepelnek a középszintű németérettségi első részében, vagyis a szövegértésben.

Ezek megoldására a diákoknak 60 perc áll rendelkezésére. Ennyi idő alatt jellemzően 3-4 feladatot kell megoldaniuk a vizsgázóknak, amik többnyire hétköznapi nyelvű szövegek olyan feladatokkal, amik azt mérik, hogy mennyire sikerült alaposan értelmezni a szövegeket.

Idén a vizsgázóknak kérdéseket kell összepárosítani a válaszokkal, de kaptak igaz-hamis feladatot és olyat is, amiben el kell dönteniük, hogy az adott állítások melyik rövidebb szövegre vonatkoznak.

A vizsga ugyanúgy épül fel németből is (és egyébként az összes élő idegen nyelvből), mint a csütörtöki angol. Ez azt jelenti tehát, hogy ez is négy részből áll, vagyis egy

Hirdetés
  • 33 pontos szövegértésből,
  • 18 pontos nyelvhelyességből,
  • 33 pontos hallott szöveg értésből
  • 33 pontos íráskészségből.

Az Oktatási Hivatal adatai szerint egyébként középszinten 7772-en, emelt szinten pedig 2332-en érettségiznek német nyelvből. Jóval kevesebben tehát, mint angolból, amiből csütörtökön középszinten 34 491-en, emelt szinten 20 821-en adtak számot a tudásukról.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!